RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER

VM OBERSTDORF: HEATENE VUNNET AV SLOVENIA OG SVERIGE BLANT DAMER I TEAM SPRINT

Semifinalene ved lunsjtid søndag avgjør hvem som får gå i finalen for lagsprinten under Ski-VM i Oberstdorf.

Tips en venn  Skriv ut

Semifinalene ved lunsjtid søndag avgjør hvem som får gå i finalen for lagsprinten under Ski-VM i Oberstdorf.

I år gjennomføres det hele i fri teknikk og som Langrenn.com meldte søndag morgen ble det på kort varsel besluttet en regelendring hvor de fire beste lag i hvert semifinale-heat går direkte videre og de to beste tidene uansett heat også kommer med til finalen. Normalen er to direkte og seks beste tider. Årsaken til endringen skyldes det varme været som gir risiko for raskt endrede forhold og ulike forutsetninger for heatene.

Løperne går tre etapper hver seg, det er to løpere i laget og total distanse er 7,2 km.

HEAT 1

I det første heatet for damer ble det seier til Slovenia på det lynraske føret etter kuldegrader i natt og en sol som foreløpig ikke har rukket å transformere iskrystaller over til vann og sørpe.

Vinnertiden i heatet var på 15:51.9. Rett bak fulgte USA, Sveits og deretter ett knapt sekund til Tyskland. Alle disse fire er nå direktekvalifiserte. Lag nr. fem og seks, Tsjekkia og Frankrike, må vente for å se om tidene deres holder til å være lucky loosers.

HEAT 2

Her finner vi Norges duo gjennom Tiril Udnes Weng og Maiken Caspersen Falla. Men det er det svenske laget gjennom Maja Dahlqvist og Jonna Sundling som sørger for fart i feltet. De bare maler på i front og etter fire av de seks etappene har seks lag ranet til seg et forsprang på en drøy håndfull sekunder til neste lag.

Ved siste veksling overleverer Tiril stafettpinnen som tredje løper. 1,3 sekunder etter Sverige i front. Italia sliter litt og har gitt fra seg noen sekunder, dermed er tetklynga nå på fire lag og det er fire lag som går direkte videre.

I mål ble det heat-seier til Sverige foranRussland (RSF) og Norge. Vinnertiden her endte på 12.59.3. De nærmeste forfølgerne til det svenske laget var snaut to og tre sekunder bak. Ned til Finland på fjerdeplass som også gikk direkte til finalen var det seks nye sekunder.

For lagene fem og seks her, Italia og Canada, ble det gått for sakte, dermed gikk Tsjekkia og Frankrike videre på tid fra første heat.

Hver av semifinalene hadde 14 lag, totalt 28 og således samlet 56 løpere i VM-aksjon. For de 10 beste lagene venter nå altså finalene i lagsprinten litt senere i dag. Der møter vi da Slovenia, USA, Sveits, Tyskland, Tsjekkia, Frankrike, Sverige, RSF (Russland), Norge og Finland.

Se også: Slik gikk det med herrene (norsk heatseier)

VM OBERSTDORF

28. februar 2021

Oberstdorf - Tyskland

---

KVINNER - LAGSPRINT - SEMIFINALE - FRI

HEAT 1

1. Slovenia 15:51.9

2. USA 15:52.0

3. Sveits 15:52.3

HEAT 2

1. Sverige 15:47.9

2. RSF (Russland) 15:49.7

3. Norge 15:50.6

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse