RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER

VM OBERSTDORF: HEAT TOPPET AV NORGE OG ITALIA HOS HERRENE I LAGSPRINTEN

Semifinalene ved lunsjtid søndag avgjør hvem som får gå i finalen for lagsprinten under Ski-VM i Oberstdorf.

Tips en venn  Skriv ut

Semifinalene ved lunsjtid søndag avgjør hvem som får gå i finalen for lagsprinten under Ski-VM i Oberstdorf.

I år gjennomføres det hele i fri teknikk og som Langrenn.com meldte søndag morgen ble det på kort varsel gjennomført en regelendring hvor de fire beste lag i hvert semifinale-heat går direkte videre og de to beste tidene uansett heat også kommer med til finalen. Normalen er to direkte og seks beste tider. Årsaken til endringen skyldes det varme været som gir risiko for raskt endrede forhold og ulike forutsetninger for heatene.

Løperne går tre etapper hver seg, det er to løpere i laget og total distanse er 7,2 km.

HEAT 1

Det ble gått tett og det var flere tiløp til dramatikk. Blant annet ble det en hekt hvor Sverige ble stående helt i ro i flere sekunder på nest siste etappe etter at forangående Storbritannia hektet seg i det blågule laget.

I tillegg lå Finland i tet opp den siste bakken på ankeretappen, med Norge skrått til høyre like bak og Russland bortenfor der igjen. Finnen Joni Mäki satte så staven på innsiden av skien og deiset i bakken, da måtte Johannes raskt hoppe unna og berget seg.

Norge og Russland kontrollerte i selve innspurten og tok de to første plassene foran Sverige og Canada. Vinnertiden for Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo endte på 14 minutter og 30 sekunder. Til nummer to, tre og fire var det 12, 43 og 61 hundredeler. Denne kvartetten er direkte videre til finale.

Polen og Finland kom seg inn på femte og sjetteplass og dersom deres tider er gode nok kommer også de seg inn i finaleheatet og siden forholdene raskt blir langsommere nå kan de ha gode sjanser for det.

HEAT 2

Her skjedde det mye og forholdene hadde blitt så bløte nå at ski skar ned i snøen. Det var ikke det som var skyld i Tysklands uhell, for der, etter cirka halvgått løp, bare forsvant skien helt av seg selv i et skøytetak. Nærmere studier av NRKs direktebilder viser at Østerrikes løper rett før var borte i tyskerens binding og da trolig vippet den ut av "låst" posisjon.

I tillegg startet USA for tidlig i en senere veksling, mannen på vei ut fikk derfor ikke klappet av sin makker, han måtte bråbremse ved ploging, den brede beinføringen som ploging betyr gjorde at Sveits hektet ski på innsiden av USA, dermed falt begge i bakken. Heldigvis var sveitseren så raskt oppe at laget berget seg knepent videre.

Italia vant heatet foran Tsjekkia og Frankrike. Vinnertiden var 14:53.56.

Semifinalene hadde henholdsvis 19 og 18 lag, totalt 37 og således samlet 74 løpere i VM-aksjon. For de 10 beste lagene venter nå altså finalene i lagsprinten litt senere i dag. Der møter vi da følgende nasjoner Norge, RSF (Russland), Sverige, Canada, Polen, Finland, Italia, Tsjekkia, Frankrike og Sveits.

Se også: Slik gikk det med damene (Norge trygt videre)

VM OBERSTDORF

28. februar 2021

Oberstdorf - Tyskland

---

MENN - LAGSPRINT - SEMIFINALE - FRI

HEAT 1

1. Norge 14:30.19

2. RSF (Russland) 14:30.31

3. Sverige 14:30.62

HEAT 2

1. Italia 14:53.56

2. Tsjekkia 14:53.85

3. Frankrike 14:54.24

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse