Elitegruppa i Nordenskiöldsloppet 2019. Foto: Magnus Östh / Red Bull Content Pool.

Elitegruppa i Nordenskiöldsloppet 2019. Foto: Magnus Östh / Red Bull Content Pool.

22 MIL LANGE RED BULL NORDENSKIÖLDSLOPPET OG FISCHER SPORTS INNLEDER PARTNERSKAP – ARRANGERER STRAVA-UTFORDRING OVER 30 DAGER

Tips en venn  Skriv ut

Världens längsta skidlopp blir 30-dagars utmaning på Strava

Det 22 mil långa Red Bull Nordenskiöldsloppet och Fischer Sports inleder ett partnerskap. Först ut är en gemensam Challenge på sociala träningstjänsten Strava. Registreringsperioden startade i fredags och redan har fler än 11 000 atleter anmält sig – bland andra långdistansstjärnorna Andreas Nygaard och Emil Persson.

Själva utmaningen börjar dock först den 5 mars 2021. Istället för den ordinarie maxtiden på 30 timmar kommer de anmälda under en 30- dagars period fram till den 3 april ha tid att avverka 220 km på skidor eller rullskidor.

Utmaningen handlar först och främst om att få testa sig på Red Bull Nordenskiöldloppets kravprofil och går att genomföra runt om i världen. Det är upp till var och en att dela upp den extrema tävlingsdistansen i olika pass eller att köra hela i ett svep. Alla som klarar utmaningen får chansen att vinna ett av fem tävlingspaket bestående av Fischer Speedmax 3D skidor och en startplats till riktiga loppet 2022.

Inte ett lopp för alla
Årliga loppet i Jokkmokk har anor tillbaka till 1884 och räknas sedan återkomsten året 2016 som den ultimata utmaningen på ett par skidor. Då nästan allt kan hända under en 22 mil lång tävling ovanför polcirkeln kan valet av rätt material vara avgörande.

– Att inleda ett samarbete med världens hårdaste och längsta skidlopp känns naturligt för oss, säger Jan Ekmark, marknadschef på Fischer och fortsätter: – Utöver sådana partnerskap jobbar vi även med världens bästa atleter. Utan deras återkoppling skulle vi inte kunna driva utvecklingen framåt på samma sätt som vi gör.

Hård, hårdare, Nygaard
Över de senaste åren har den trefaldige vinnaren Andreas Nygaard visat sig vara bäst på att hantera distansen liksom motstå både vind och väder. Upplagan 2018 var den hittills mest extrema med temperaturer långt under nollan och kärvt före på grund av ihållande snöfall. När Nygaard nästan två timmar efter den planerade hålltiden för eliten slutligen spurtade ner sina konkurrenter hade det hunnit bli mörkt. Givetvis tog de tunga förhållandena ut sin rätt även längre ner i startfältet och 121 startande fick bryta.

– Det var det tuffaste jag gjort. Det var brutalt hårt, skulle den norska långloppsstjärnan säga i mål. På hans fötter? Ett par Fischer skidor!

Högt rankade skidor
Det faktum att de svartgula skidorna har dominerat på prisutdelningen i Jokkmokk har givetvis inte undgått tävlingsarrangören Wolfgang Mehl: – I senaste loppet 2019 gick fem av sex på pallen på Fischer skidor. Jag är så klart väldigt glad över att kunna välkomna världens främsta skidtillverkare till vårt ultralopp. Att de råkar just komma från samma land som jag är om än på ett mer personligt plan en kul bonus, erkänner Österrikaren med ett skratt.

Utmaningen på Strava:
https://www.strava.com/challenges/Red-Bull-Nordenskioldsloppet

Anmälan är öppen under hela perioden fram till den 3 april 2021.

Mer information om Red Bull Nordenskiöldsloppet:
* https://www.nordenskioldsloppet.se/


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse