Damenes seierspall på 10 km fri under VM i Oberstdorf 2021. FV: Frida Karlsson (2. plass), Therese Johaug (1) og Ebba Andersson (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Damenes seierspall på 10 km fri under VM i Oberstdorf 2021. FV: Frida Karlsson (2. plass), Therese Johaug (1) og Ebba Andersson (3). Foto: Modica/NordicFocus.

VM OBERSTDORF: GULL TIL THERESE JOHAUG PÅ 10 KM FRI

I et sommervarmt Oberstdorf gikk VM-distansen 10 kilometer fri teknikk tirsdag ettermiddag.

Tips en venn  Skriv ut

I et sommervarmt Oberstdorf gikk VM-distansen 10 kilometer fri teknikk tirsdag ettermiddag. Rundt 15 varmegrader og brennende sol gjorde at arrangørene valgte å salte løypenettet, mens flere utøvere gikk med "avklipte" skidresser både på armer og bein. 

For Norge stilte i alfabetisk rekkefølge Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm, Ragnhild Haga, Therese Johaug og Tiril Udnes Weng.

Ikke uventet ble det nok en gullmedalje til umulige Therese Johaug. Løperen fra IL Nansen ledet hele veien, på samtlige fem mellomtider og vant til slutt med soleklar margin. Vinnertiden endte på 23 minutter og 9 sekunder.

LIKT MED SKIATHLON

Opp på seierspallen fikk Therese følge av de to samme svenske jentene som var med henne opp på skiathlon-pallen over 15 kilometer for noen få VM-dager siden. Det betyr i praksis at det også på dagens 10 km var Frida Karlsson som bekledde sølvposisjonen, mens Ebba Andersson endte opp med bronse.

Duoen var henholdsvis 54 og 66 sekunder etter den norske langrennsdronninga.

ØVRIGE NORSKE

Nest best av de norske kortene var Ragnhild Haga som gikk i mål til syvendeplass, dette var plassen foran junioren Helene Marie Fossesholm. Disse var 85 og 101 sekunder etter Therese.

Med 25:07 gikk Heidi Weng i mål til 15. plass, og for Tiril Udnes Weng endte dagen med 19. plass og en klokke som stoppet etter 25 minutter og 24 sekunder.

Totalt var det 88 løpere som mønstret i startlista. For øvrig så fortsetter langrennsdelen av VM med nytt renn i morgen onsdag, da er det guttas tur for 15 km fri.

Se også: Slik gikk det med herrene (trippel norsk)

VM OBERSTDORF

2. mars 2021

Oberstdorf - Tyskland

---

KVINNER - 10 KM - FRI

1. Therese Johaug, Norge 23:09.8

2. Frida Karlsson, Sverige 24:04.0

3. Ebba Andersson, Sverige 24:16.7

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse