Starten i Kobberløpet. Foto: Anders Lea Karlskås / KSTUDIOS.

Starten i Kobberløpet. Foto: Anders Lea Karlskås / KSTUDIOS.

FLYTTER KOBBERLØPET TIL 1. MAI: – Martin stiller til start i sitt fjerde Kobberløp

Fra Martin Tranmæl til Martin Johnsrud Sundby

– Han har vunnet her de tre årene han har stått på start - i 2017, 2018 og 2019. Og det selv om han har møtt konkurranse fra verdens beste skiløpere. Bolsjunov, Holund, Golberg, Hegstad Krüger, Northug og Tønseth har stått på startstreken hos oss, Martin har slått dem alle.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Kobberløpet flyttes til 1. mai

– Nordland skikrets har gitt oss tillatelse til å flytte årets utgave av Kobberløpet til 1. mai 2021.

Vi ser at pandemisituasjonen gjør det vanskelig for oss å arrangere rennet som planlagt 10. april, og velger derfor nå å flytte det. Vi gleder oss til å arrangere skifest i Sulis, og jeg har informert folk i den lokale 1. mai-komiteen om dette, sier daglig leder i Kobberløpet Mona Mosti.

I 1907 var det selveste Martin Tranmæl som holdt den aller første 1. mai-tale i Sulitjelma. Arbeiderpartilegenden samlet den gang 1.600 nyorganiserte gruvearbeidere i det tradisjonsrike industrisamfunnet.

MARTIN OG MARTIN

– I år kan en legende ved navn Martin igjen bli midtpunktet på arbeidernes dag i gruvelandsbyen. Martin Johnsrud Sundby stiller til start i sitt fjerde Kobberløp, sier Mosti.

– Vi er mange i Sulitjelma som setter pris på Martin. Og det var ikke fritt for at jeg felte en tåre og to da Martin – etter en trøblete sesong – imponerte med årets beste resultat på 15 kilometer i VM i Oberstdorf, sier Mona Mosti.

KONGEN AV KOBBERLØPET

Og uansett oppturer eller nedturer for den populære verdensmesteren fra Seefeld er Martin «kongen av Kobberløpet».

– Han har vunnet her de tre årene han har stått på start - i 2017, 2018 og 2019. Og det selv om han har møtt konkurranse fra verdens beste skiløpere. Bolsjunov, Holund, Golberg, Hegstad Krüger, Northug og Tønseth har stått på startstreken hos oss, Martin har slått dem alle, sier Mosti.

TROR MARTIN TAR SIN FJERDE

Mosti mener Martin er i storform, og tror han kan ta sin fjerde Kobberløpsseier 1. mai.

– Men Martin kan faktisk møte motstand fra en med enda lengre fartstid i Sulis. Teamkammerat i Eidissen/BN Bank, Niklas Dyrhaug har besøkt Kobberløpet fire ganger og er i form. Det blir spennende å se hvem som har dagen 1. mai. Vi gleder oss uansett til å ta i mot både Martin, Niklas og alle våre skivenner fra nært og fjernt, sier Mona.

VIL HYLLE ARBEIDERNE

I fjor satte pandemitiltakene en stopper for den tradisjonsrike 1. mai-markeringa i Sulis. En fanebærer og to trommeslagere dannet tidenes minste 1. mai-tog i bygda. Sulisvenn og styremedlem i Kobberløpet, Benn Eidissen er opptatt av at årets utgave av Kobberløpet skal hylle arbeidsfolket.

– Selv om jeg er mangeårig Høyre-mann bidrar jeg mer enn gjerne til å hylle arbeiderne i Sulis. Det de har gjort og gjør for stedet står det STOR respekt av. Vi vil gjøre alt vi kan for at det skal bli en verdig markering av dagen både for arbeidsfolk og skiløpere.

– Vi må få til begge deler, og huske på at Sulitjelma er et sted der idretten og arbeiderbevegelsen i mer enn 100 år har vært drevet av mange av de samme folkene. For eksempel Kobberløpets dyktige speaker gjennom en årrekke, Kjell Basse Lund. Han er også en av de som står sentralt i markeringen av arbeidernes dag, sier Benn Eidissen.

MARCIALONGA ARCTIC SKI RACE

Og det blir mer skirenn denne våren i Sulis. – Helga etter Kobberløpet, lørdag 8. mai inviteres skifamilien til Marcealonga Ski Race i Sulitjelma, sier Mona Mosti.

---

* Kobberløpet er profileringspartner av Langrenn.com


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse