VM-SNARVEIER mellom nyhet 2 og 3| SISTE VM-RESULTATER: TIRSDAG: 10 km: Kvinner| 800 GULLARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER
Anders Gauslaa i langrennsavdelingen på Oslo Sportslager trekker fram Madshus nye toppmodell Redline 3.0 som en av de mest spennende produktnyhetene innen langrenn denne sesongen. Foto: Oslo Sportslager.

Anders Gauslaa i langrennsavdelingen på Oslo Sportslager trekker fram Madshus nye toppmodell Redline 3.0 som en av de mest spennende produktnyhetene innen langrenn denne sesongen. Foto: Oslo Sportslager.

ÅRETS BESTSELGERE OG GAVETIPS INNEN LANGRENN PÅ VEI INN I JULA

Langrenn tok en prat med en av hovedstadens spesialistforhandlere innen langrenn for å høre hvilke av årets nyheter som har slått an og hva vi skal legge under treet i år.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

ÅRETS BESTSELGERE OG GAVETIPS

Langrenn tok en prat med en av hovedstadens spesialistforhandlere innen langrenn for å høre hvilke av årets nyheter som har slått an og hva vi skal legge under treet i år.

Blant årets store nyheter og bestselgere innen langrenn er Madshus nye flaggskipserie Redline 3.0, Rossignols felleski R-SKIN Ultra for aktive turløpere, Atomics nye serie klassisk-skisko Redster C9 Carbon, Alpinas nye Pro-serie og Salomons nye skøyteskisko S/RACE, sier Anders Gauslaa, som er i leder for langrennavdelingen på Oslo Sportslager.

Er det noen nye produkter som har slått an innen langrenn denne sesongen?

– Ja. Innen ski er de nye Redline-modellene fra Madshus noe helt eget (se egen sak om de). Redline-skiene var allerede gode ski, men de nye Redline 3.0-modellene som kom i år er en helt ny ski, med nye spennkurver og annerledes oppbygning. Det er blitt en enda mer stabil ski med bedre styring og en helt annen opplevelse, sier Gauslaa.

– De nye Redline 3.0 holder virkelig hva de lover, og vi har jo sett at de med helt oppe i toppen hver gang på det som har vært av internasjonale og nasjonale renn så langt i år, sier han, og legger til at det gjelder for alle modellene: skøyting, klassisk, stakeski og felleski.

Blant årets felleski trekker Gauslaa fram Rossignol R-SKIN Ultra, som for øvrig nylig ble kåret som best i test.

– Rossignol R-SKIN Ultra har fått oppgradert spenn og de har gjort noen endringer med oppbygningen av kjernen. Det gjør at skiene er ekstremt stabile og likevel raske til å akselerere, og helheten blir litt annerledes, forklarer han til Langrenn. 

På skisko har det også skjedd mye i år, og det er kommet en del spennende nytt.

Gauslaa spesielt fram Atomics nye serie til klassisk Redster C9 Carbon (se egen sak om de), som ble lansert i forkant av sesongen, og Alpinas nye Pro-serie med både klassisk og skøyting.

– Atomics C9 Carbon er lett, sitter tett og godt på foten, og har en utforming som passer de fleste føtter. Det samme gjelder Alpina Pro-serien, som i år også har fått vanntett yttermembran med gode pusteegenskaper, sier han.

Innen skøyteskisko er Salomons nye S/RACE-modell blitt populær (se egen sak om de)

– Den nye S/RACE-modellen har blant annet en uttakbar innerstøvel som gjør den ekstra varm og komfortabel, samtidig som den er en super skisko for aktive løpere. Den ble kjempepopulær med det samme, så den ble vi utsolgt på tidlig i høst. Men nå har vi doblet bestillingen, sier Gauslaa.

Både Alpina Pro, Atomic Redster C9 Carbon og Salomons nye S/RACE ligger hakket under topp racing-modellene. Ved å gå ett hakk ned fra toppmodellen får man ifølge Gauslaa et teknisk avansert produkt med nesten de samme egenskapene som toppmodellene, men til en rimeligere pris. I noen tilfeller er det snakk om halve prisen av toppmodellene.

Har du noen julegavetips til de som har skiløpere på gavelista i år?

– Ja, absolutt. Felleskien til Rossignol R-SKIN Ultra har vært et godt tips lenge, men som nevnt er den oppgradert og forbedret ytterligere i år. Den er lett og fin, enkel å få både feste og glid på, og er et veldig bra produkt til tur og trening, og så er den godt priset for en julegave til en du er glad i, sier Gauslaa til Langrenn.

Rossignol R-SKIN Ultra koster 3.900,- veiledende, uten bindinger.

Apropos skibindinger: Gauslaa trekker fram flyttbare bindinger fra Rottefella MOVE som et godt julegavetips for de som vil pakke inn økt skiglede.  

Med flyttbare bindinger kan man lett justere feste og glid, og slik sett kan slike bindinger bidra til en bedre skiopplevelse både på felleski og tradisjonelle smørbare klassiskski.

– Har du smurt for tjukt med smøring, kan du flytte bindingen noen knepp bakover og få bedre glid, og motsatt: Er du bakglatt kan du flytte bindingen framover for å få bedre feste, uten å måtte stoppe for å smøre om. Så dette er genialt for de som kanskje ikke har en mastergrad i skismøring, forklarer han, og legger til at på felleski har man uansett ikke mulighet til å justere smøringen.

Dessuten gir flyttbare bindinger mulighet til å justere glid og feste etter terrenget. Det er nyttig for eksempel i turrenn som Birken, der man har lange strekninger med motbakke, etterfulgt av lange nedkjøringer og flater. Med et klikk og uten å ta av seg skiene kan man da skaffe seg solid feste eller bedre glid etter hvert som terrenget endrer seg, enten det er tradisjonelle smørbare ski eller felleski.

– Nå selger vi flyttbare bindinger på 90 til 95 prosent av felleskiene våre, men det går også mer og mer av disse til vanlige smørbare klassiskski, sier Gauslaa. 

Rottefella MOVE koster 1.499,- kroner veiledende.

Kalosjer er et annet nyttig tips til skiløpere. De siste sesongene har de fleste av skiskoprodusentene kommet med kalosjer, eller overboots, til å ha utenpå skiskoene på vei til og fra løypa.

– Kalosjene beskytter sålen på skiskoen fra å bli skadet av grus og asfalt. Gummisålen gir også bedre veigrep enn skisko, enten du går til og fra buss og bane eller skal kjøre bil til skiløypa. Mange har nok opplevd at våte karbonsåler kan være glatte på pedalene, sier Anders Gauslaa i Oslo Sportslager til Langrenn Pluss.

Kalosjer fra Alpina kommer i størrelse 36 til 48, og koster 649,- kroner.

Fortsetter nedenfor bildet
Julegaver for langrenns- og skiløpere. Foto: Alpina og Swix. Collage: Langrenn.com.
Legg skjermen dersom hele bildet ikke vises. Julegaver for langrenns- og skiløpere, her i form av henholdsvis kalosje fra Alpina og små shotglass fra Swix. Foto: Alpina og Swix. Collage: Langrenn.com.

Er du ute etter en litt humoristisk og annerledes gave til skiglade, foreslår Gauslaa Swix After Ski Kit, et gavesett med seks shotglass utformet som Swix grønne, blå og røde festesmøringer.

– Swix Afterski Kit har blitt en populær gaveartikkel til skiglade, så disse selger vi mye av, sier han.

Gaveeske med seks shotglass koster 299,- kroner.

Anders Gauslaa kjenner heller ingen skiløpere som har for mange hansker, luer, buffer eller skismøringer, men er du skikkelig i beit, kan et gavekort til favorittbutikken gjøre lykke under treet.

– Med gavekort kan mottakerne selv plukke ut det de trenger eller ønsker seg, og hos de aller fleste forhandlerne gjelder gavekortet også i nettbutikken, sier han.

Klikk for Oslo Sportslagers nettbutikk og hjemmeside

---

* Oslo Sportslager er profileringspartner av Langrenn.com


SNARVEIER

* VM JUNIOR VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM U23 VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM POKLJUKA - SKISKYTING
Program| TV-tider| Norges Tropp| Medaljeoversikt| Startlister| Resultater
--- ---
* NORGESCUP FØRDE - SENIOR
Program| Smøretips| Startlister| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse

KORONATILTAK FOR IDRETTEN MED MERE FRA REGJERINGEN

Viderefører smittetiltak – men gir lettelser for barn og unge

Erik Røste. Foto: Erik Borg.

ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET

Stiller spørsmål ved de ulogiske nedstegningene - Les brevet i sin helhet

Morten Sætha og Mihhail Lukertsenko fra Swix Racing Service. Foto: Swix.

DEL 1 OM FLYTENDE GLIDER: FART PÅ FLASKE

– Mye prat om Gallium fra 2008-2009 og framover, og det ga oss en dytt i baken

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

DEL 1: OVERTRENT ELLER FEILTRENT? Hva er forskjellen, og er det ene verre enn det andre? Hvem er mest utsatt?

Mangeårig landslagstrener: – Færre ungdommer som klager over «pakka lår»

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

TRENING: TAR DU MARTHE KRISTOFFERSENS UTFORDRING?

– Det er jo en ganske intensiv økt og så snakker vi mye syre