Frognerseteren 2010

Frognerseteren 2010 Foto: Ola Jordheim Halvorsen

Allroundguttene: - Ja, vi har savnet et rekruttlandslag

Langrenn.com har snakket med flere av landslagsguttene som her prøver å gi svar på hvorfor det så ofte er stang ut med dem.
Tips en venn  Skriv ut

- Jeg har savnet et rekruttlandslag, konstaterer Martin Johnsrud Sundby overfor Langrenn.com.

Året etter at Oslo-gutten ble seniorløper ble rekruttlandslaget lagt ned. Teamene tok over. Løperne som er på landslaget nå er pluss minus 25 år, og har grodd inn i seniorklassen uten et rekrutteringstilbud.

- Jeg burde blitt matchet mot de beste løperne i landet de siste to årene jeg gikk på Team Manpower. Teamene gjør en kjempejobb, det er ikke det, men systemet legger ikke opp til at løpere skal utvikle seg optimalt – man må være i form i starten av sesongen, og det er ødeleggende for mange. Poenget med et rekruttlag er at man skal få mulighet til å delta på samlinger med de aller beste flere ganger gjennom sesongen, sier Johnsrud Sundby.

Norges beste klassiskløper om dagen tror han kunne vært på et høyere nivå nå om han i yngre alder hadde blitt matchet mot de beste løperne. Matchet mot idolene, og kjent på nivået.

- Det er klart, hadde jeg fått to år på et rekruttlandslag der jeg kunne trent med Estil, Hetland og alle de som var på topp da, så hadde jeg hevet meg noen hakk, det er jeg ganske sikker på, hevder han.

Sundby er imidlertid ikke den eneste på herrelaget som mener dette.

Norge trenger et rekruttlandslag
- Norge hadde trengt et rekruttlandslag. Det er det mange som hadde dratt nytte av. Komme inn på et landslag uten at forventningene er så høye som på elitelaget, men at matchingen er like god, sier Tord Asle Gjerdalen til Langrenn.com

Det har den siste tiden blitt fokusert mye på at åpningsresultatene til allroundguttene ikke har vært så gode som håpet, og enkeltløpere har sågar fått spørsmål om de i det hele tatt fortjener plassen på landslaget.

Simen Østensen synes det nye U23-landslaget er et steg i riktig retning.

- Nå har NSF satt i gang et U23-lag. Det er bra, men det burde omfavne flere løpere. Det er helt klart behov for et rekrutteringslandslag der løpere kan komme inn og kjenne litt på nivået som kreves. Teamene gjør en manns jobb, men flere av de beste løperne der burde hatt tilbud om et rekruttlag, sier Simen Østensen til Langrenn.com.

Han stod over helgens renn i La Clusaz, men gikk inn til andreplass i det italienske langløpet La Sgambeda.

Eliassen: - Et rekruttlag hadde passet bedre for meg
Petter Eliassen synes selv at det han presterte i fjor vinter ikke var godt nok til å komme på elitelaget, men som han sier til Langrenn.com:

- Man takker jo ikke nei. Men hadde det vært et rekrutteringslandslag i tillegg hadde det passet bedre for meg dette året her.

- Men nå gjør jo i prinsippet Team Trøndelag og Team Manpower jobben til et rekrutteringslandslag, presiserer Eliassen.
- Vi må bli mer offensive
Han tror også norsk herrelangrenn hadde hatt godt av en offensiv innstiling under skirenn.

- Jeg synes vi bør tørre å være mer offensive på fellesstarter. Prøve å være med å prege løpene. Gå så lenge det holder, og ikke være redd for å gå på en smell, sier Eliassen som var med på å prege starten av tremila sist lørdag. Deretter gikk det tråere.

- Det er bra å prøve seg. Man blir litt tøffere.

Tord Asle Gjerdalen sier at en annen årsak til at det har gått litt skeis for hans del er at man fort blir litt ivrige når man blir tatt ut på et elitelag.

- Det er fort gjort å bli for ivrige, og trene feil. Og det er det ikke bare jeg som har gjort, sier Gjerdalen.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut