WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Sophia Laukli parkerte en rekke norske landslags- og eliteløpere på lørdagens 10km klassisk under sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Ingeborg Scheve/Langrenn.com

Sophia Laukli parkerte en rekke norske landslags- og eliteløpere på lørdagens 10km klassisk under sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Ingeborg Scheve/Langrenn.com

Amerikanske Sophia Laukli satte norgeseliten på plass på Beitostølen

Like greit å venne seg til navnet: Sophia Laukli får vi høre mer om framover

Sophia Laukli gikk inn til 15 plass på lørdagens 10 kilometer klassisk under sesongåpningen på Beitostølen, og satte flere av de norske landslagsløperne på plass på deres egen hjemmebane. 

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Langrenn.com traff 21-åringen etter åpningsdistansen på Beitostølen lørdag ettermiddag. 

– Det er veldig artig å gjøre det så bra i sånt selskap, og veldig moro også fordi min vei inn i langrenn er ganske annerledes enn for de fleste andre eliteløperne, sier den amerikanske landslagsløperen.  

Laukli kommer opprinnelig fra Maine helt nord på den amerikanske østkysten, og det var først for et par år sida at hun begynte å satse seriøst på langrenn. Fram til da hadde hun drevet allsidig med en rekke ulike idretter, og satset lenge blant annet lenge på fotball. 

– Langrenn var mer en hobby jeg drev på med om vinteren. Og i Maine var det ikke alltid særlig gode vinterforhold, så det var ikke så fristende bestandig. Men så bodde jeg et år i Sveits, og det var da jeg begynte å satse på langrenn, forteller Laukli. 

Siden den gang har det gått slag i slag, og 23. januar i år debuterte hun i verdenscupen. Det var på 15 kilometer skiathlon. Da ble hun nummer 33, nesten fire minutter bak Therese Johaug på førsteplass. På lørdagens 10 kilometer klassisk ble hun altså nummer 15, knapt to og et halvt minutt bak Johaug. 

Fullstendige resultater 10km klassisk 

– Det hadde jeg ikke trodd, og spesielt ikke så tidlig i sesongen. Jeg var utrolig nervøs før start, for jeg har aldri gått renn med så sterkt startfelt så tidlig i sesongen. 

Hva var det som gjorde susen i dag? 
– Jeg hadde veldig, veldig gode ski. Det var helt avgjørende. Og så greide jeg å disponere kreftene mye bedre enn jeg har pleid før. 

Du går til vanlig for det amerikanske rekruttlandslaget og på skolelaget til University of Utah. Men i dag representerte du Konnerud IL. Hvilken tilknytning har du til det laget? 
– Faren min er norsk og kommer fra Konnerud. Så hver gang vi har vært her, har jeg fått trene med dem. Men første gang jeg konkurrerte med dem i Norge var for fire år siden. Men jeg er utrolig takknemlig for at de er så åpne og inkluderende.

Hvilke mål har du for resten av sesongen? 
– Jeg har fått friplass til første periode på verdenscupen, så jeg reiser til Finland på mandag og skal få med meg de rennene jeg kan. Etter den første verdenscup-perioden vet jeg ikke hva som skjer, men jeg håper at jeg kan gå fort nok til å kvalifisere meg til å gå Tour de Ski. Og så har jeg jo OL i tankene. 

Er det realistisk for deg å komme med til OL? 
– Det er et hårete mål, men USA har åtte plasser. Jessie (Diggins) og Rosie (Brennan) er nok garantert to av dem, og Hailey Swirbul har vist at hun men bak dem er det rimelig åpent. Samtidig er det sikkert 10-15 jenter som alle er på omtrent samme nivå, og som skal slåss om de fem-seks siste plassene, sier Sophie Laukli til Langrenn.com, og poengterer at hun er bare en av flere unge, fremadstormende amerikanske løpere.

Nå har jo mange av de amerikanske jentene som har vært med på å sette USA på kartet i internasjonalt langrenn lagt opp de siste åra. Er du redd for at den gylne epoken er over for USA nå
– Nei, absolutt ikke. Vi har et ungt lag, men masse energi og talent. Og det at vi fortsatt har med Jessie og Rosie er kjempeviktig. De har utrolig mye erfaring og kompetanse, og de vet hvordan ting fungerer. Det er kjempenyttig for oss ferskinger, og gjør at vi føler oss mye tryggere selv om nivået internasjonalt er skyhøyt. Det er en utrolig drive i laget vårt, så jeg er ikke bekymret for at vi skal miste den posisjonen vi har. 

Hør Sophias tanker etter søndagens renn der hun ble nummer 7:


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse