Andreas Nygaard i Kaiser Maximilian Lauf 2016. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Andreas Nygaard i Kaiser Maximilian Lauf 2016. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Andreas Nygaard gjør seg klar for en lang og tøff sesong

- Gjennomtenkt arbeid må gjøres for å tette lukene til de aller beste, sier sprintcupvinner Andreas Nygaard til Langrenn.com.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Andreas Nygaard fra Team Santander synes forrige sesong var et steg i riktig retning for hans egen del. Med den grønne trøya, i tillegg til topp 10 i både Birkebeinerrennet og Marcialonga, leverte langløperen solid.

- Selv om jeg nådde mange av målene for sesongen, er det fremdeles langt opp til toppen. Gjennomtenkt arbeid må gjøres gjennom sommerhalvåret for å tette lukene til blant andre Eliassen, Gjerdalen, Dahl og Aukland, sier Nygaard til Langrenn.com.

Bli skadefri
Fram til midten av juni kommer Nygaard til å fokusere mest på studiene, samt å få kroppen skadefri og hodet klart for en lang og tøff sesong.

- Jeg er akkurat ferdig med en 10 dagers antibiotikakur, så formen er vel som den pleier å være på denne tiden, sier han.

- I tillegg har jeg noen utfordringer med et kne og en skulder, men har heldigvis tett oppfølging med Klinikk24 her i Tromsø, så det er under kontroll.

- Jeg gleder meg til å sveive i gang med skikkelig trening når eksamen er over, legger 25-åringen til.

Samlinger
Den 13. juni reiser Nygaard på treningssamling på Mallorca sammen med hans bror og mor, for å komme i gang med oppkjøringen.

- Laget kommer til å kjøre ca. en ukes samling hver måned etter det, med et litt lenger opphold på Mallorca i september og et høydeopphold i Sierra Nevada i oktober.

- Fokuset vil være å heve kapasiteten, slik at man henger med "de store gutta" hele veien neste sesong, fortsetter Nygaard.

- Vi er et vanvittig sterkt lag, med mange ressurssterke individer og klare meninger. Dermed er det ingen tvil om at vi kommer til å være sterkere enn noensinne når vi står i Livigno på sesongens første renn i november, sier han videre.

Utvikling
Nygaard tror laget har lagt en god plan for å være klar for en forlenget sesong med Ski Classics.

- Det er kult at Ski Classics er i stadig vekst, og at andre land interesserer seg.

- Personlig ser jeg virkelig fram til Reistadløpet i Bardufoss og Ylläs-Levi i Finland. Disse to plassene har jeg tilbrakt mye tid på ski oppgjennom årene, avslutter Andreas Nygaard.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut