Resultater: SKIRENN (snø): Tjuvstarten| RULLESKI: KS Rulleskirenn| Øvrige ligger mellom nyhet nr. 4 og 5| SKIPLUKKER'N SVARER

ARRANGERER NM I UTFORDRENDE TIDER – POSITIVT FOR SKIRENN TIL VINTEREN

Tips en venn  Skriv ut

Norgesmesterskap er ofte komplekse arrangementer. Mange deltakere og gjerne også tilhørende støtteapparat og nærstående familie som vil ønske å følge arrangementet på nært hold, ringside.

Fra oppslag her på Langrenn.com tidligere i sommer, hvor Asgeir Moberg har blitt intervjuet, vet vi at det jobbes intenst og målrettet i regi av Norges Skiforbund med tanke på å snekre sammen en attraktiv terminliste som lar seg gjenomføre i en tid hvor korona og Covid-19 legger en demper på fri utfoldelse for idrettten.

På veien i dette arbeidet er det godt å vite at det i forrige uke ble gjennomført NM for skogens tøffe idrett, orienteringen, i forrige uke.

Det gikk i Malvik, nærmere bestemt i skogene oppe i traktene ved Jervskogen Skisenter og Sneisen, førstnevnte godt kjent for mange små og store skirenn, sistnevnte et sted som huser målgang for den årlige Hommelvik Grand Prix på rulleski.

I O-NM ble det løpt torsdag til søndag, langdistanser, mellomdistanser og stafett. På langdistansen var det 350 deltakere.

Denne uka er det friidrettens tur. Deres NM har Bergen som destinasjon, en by som har vært et av flere såkalte episentre for koronasmitte i høst.

Friidrettsforbundet har hatt en vanskelig sak på sitt bord. Men i en e-post til Langrenn.com står følgende å lese:

"Styret i Norges Friidrettsforbund har i et ekstraordinært møte i dag (mandag) vedtatt at kommende helgs norske mesterskap i friidrett på Fana kan arrangeres såfremt ikke nye råd, retningslinjer eller tiltak fra nasjonale eller lokale myndigheter tilsier noe annet.

- Avgjørelsen er tatt etter en helhetsvurdering der vi har sett på alle sider av det å avvikle mesterskapet, sier NFIF-president Ketil Tømmernes.

Dermed er det klart at det i dagens situasjon går mot tre dager med friidrett på Fana stadion kommende helg.

- Norges Friidrettsforbund har imidlertid forståelse for at dersom enkelte føler en utrygghet med hensyn til å reise til NM, eller får føringer fra lokale myndigheter eller arbeidsgiver om ikke å reise, skal en avgjørelse om ikke å reise respekteres, sier Tømmernes."

Det at både NM i orientering og friidretts-NM da arrangeres nå i september, det er godt nytt også for nasjonalidretten langrenn, tross alt er det ikke mere enn cirka 2 måneder til skiene igjen skal begynne å gli.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus