Skipresident Erik Røste, Yngve Thorsen (Equinor NC senior 2021) og arrangementsansvarlig i langrenn Asgeir Moberg. Foto: Norges Skiforbund

Skipresident Erik Røste, Yngve Thorsen (Equinor NC senior 2021) og arrangementsansvarlig i langrenn Asgeir Moberg. Foto: Norges Skiforbund

Arrangører hedret av skiforbundet

Førde IL og Gaular IL vant langrennsprisene

Det ble utdelt åtte priser i forbindelse med helgas arrangør- og anleggsseminar i Norges Skiforbund i Oslo. Det ble utdelt arrangørpriser i hver gren, samt to anleggspriser.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det ble utdelt åtte priser i forbindelse med helgas arrangør- og anleggsseminar i Norges Skiforbund i Oslo. Det ble utdelt arrangørpriser i hver gren, samt to anleggspriser.

Her er prisvinnerne
Alpint: Oppdal Alpin
Hopp: Vikersund IF
Kombinert: Øystre Slidre IL​
Freeski: Trysil IL​
Langrenn: Førde IL og Gaular IL​
Telemark: Syril IL​
Årets Anleggspris: Fageråsbakkene, Mo i Rana
Årets rekrutteringsanlegg: Vassfjellet Vinterpark, Trondheim 

Her er arrangørprisene:

Alpint: Oppdal Alpin for NM Alpint 2021
Alpint ønsker å tildele årets arrangør til Oppdal Alpin for gjennomføringen av NM alpint. Arrangøren la til rette for et godt arrangement, med gode forhold og forberedelser. Arrangementet ble gjennomført i en svært krevende periode, med høyt smittetrykk. I den forbindelse utarbeidet arrangøren gode smittevern planer i somaråde med lokale myndigheter og kommuneoverlege. Arrangøren brukte atskillige dugnadstimer i forberedelsene, langt over normalen. Dette resulterte i et perfekt gjennomført mesterskap i flotte rammer på Oppdal.


Skipresident Erik Røste, Torbjørn Mæhlumsveen (NM alpint 2021) og Stefan Havnelid fra Norges Skiforbund Alpint. Foto: Norges Skiforbund

Hopp: Vikersund IF​​ for LO Norgescup hopp 2021 og​ junior NM liten bakke kvinner 2021

Hopp ønsker å tildele årets arrangørpris til Vikersund IF. I 2020/2021 arrangerte Vikersund IF både LO Norgescup hopp og NM Junior liten bakke for kvinner. De samler alltid gode krefter av frivillige, som stiller opp på både samlinger og renn i alt fra klubbrenn, kretsrenn, nasjonale renn til COC og World Cup, og til og med Veteran-VM i alltid topp preparerte bakker fra de minste K5 til den største på K200. De tok også på seg å arrangere NM junior liten bakke, da planlagte arrangør ikke kunne arrangere. Vi gratulerer Vikersund IF for gjennomføringen av disse arrangementene.


Skipresident Erik Røste, Tor Håkon Standnes (for arrangementet i Vikersund IF) og arrangementssjef i hopp, Ståle Villumstad. Foto: Norges Skiforbund

Kombinert: Øystre Slidre IL​ for NM kombinert 2020​

Beitostølen har i flere år skapt kjempegode konkurranser for kombinert. Det har vært lagt til rette fra arrangøren for gode prestasjoner, samt det har vært gode rammer rundt rennet. Både på stadion og i sentrum med premieutdeling. 


Skipresident Erik Røste, Erik Østli (NM kombinert 2020) og arrangementsansvarlig i kombinert, Per Tommy Enger. Foto: Norges Skiforbund

Freeski: Trysil IL​ for NM freeski 2021 og norgescuprenn i 2020​

Trysil IL har de to siste sesongene levert solide arrangementer for freeski. I 2020 arrangerte klubben NOR Freeski Cup (Norgescup) i både bigair og slopestyle. I 2021 ble norgesmesterskapene i bigair og slopestyle arrangerte av Trysil IL i en svært krevende koronasituasjon hvor klubben måtte utsette mesterskapet til siste mulighet for gjennomføring. Klubben viste en enorm evne til omstilling i 2021, og resultatet ble et mesterskap både utøvere, trenere, foreldre og andre involverte sent vil glemme. Trysil IL jobber konstant med utvikling av rammene for arrangementene sine, og har utøvernes og publikums opplevelse i fokus for å skape det råeste arrangementet både sportsligsett og underholdningsmessig. Trysil som destinasjon har også satset hardt på arbeidet sitt med parken, noe som gjør det til en perfekt arena for arrangementer.  
 

Langrenn: Førde IL og Gaular IL​ for Equinor NC senior 2021

De viste ingenting om den kommende pandemien da de takket ja til å arrangere Equinor Norgescup i 2020. De stod på, de samlet inn sponsortøtte, de tilpasset løypenettet, de engasjerte mange frivillige, men manglet snø. Dermed ble 2020-arrangementet avlyst og flyttet. De fikk arrangementet i 2021, engasjerte frivillige og fikk til en engasjert hovedkomité med fokus på oppgaven. Sportslig ble det et suverent gjennomført arrangement, og faktisk ble det også et pent økonomisk overskudd.


Skipresident Erik Røste, Yngve Thorsen (Equinor NC senior 2021) og arrangementsansvarlig i langrenn Asgeir MobergFoto: Norges Skiforbund


Telemark: Syril IL for Sognefjordrennet 2021

Årets arrangørpris går til en klubb som til tross vanskeligheter grunnet covid restriksjoner gjennomførte det tradisjonelle Sognefjordrennet i Leikanger for 15. år på rad med stor suksess, og arrangementet hadde en rennledelse med mange års erfaring.  


Skipresident Erik Røste, Niri Lyngdalk (Sognefjordrennet 2021) og sportssjef i telemark, Per Olav Tangen. Foto: Norges Skiforbund


Årets Anleggspris til Fageråsbakkene
Nordland og Nord-Norges aller første helårsanlegg for hopp fikk årets anleggspris. Det nye hoppanlegget på Fageråsen i Mo i Rana ble nylig åpnet, og i helga fikk de pris. NSF har i år mottatt mange og gode kandidater til årets anleggspris. Kanskje speiler dette at Covid 19s påtvungne stillstand på aktivitetssiden, har gitt anledning til å utvikle skianlegg. Uansett er dette svært gledelig og borger for mye skiglede de kommende sesonger. I skipolitisk dokument heter det at NSF skal være pådriver til realisering av anlegg i landsdeler hvor det er mangelfull dekning. Denne pådriverrollen gir kun mening om det er lokale krefter som tar hovedløftet.

Årets anleggspris går til en kandidat som i snart 20 år har arbeidet for realisering av et moderne anlegg for hoppsporten. I alt 5 helårs hoppbakker fra K10 til K105 med nytt klubbhus og tidsriktige løsninger for snø og heis utgjør en driftssikker totalitet. Anlegget er av særdeles stor strategisk betydning og vil ventelig tilbakeføre regionen til nasjonalt «mekka» i utviklingen av hopp og kombinertløpere til prestasjoner på høyt nivå. Anleggsarbeid er lagsport, men i denne sammenheng har laget hatt en ekstraordinær utholdende og visjonær lagleder.


Årets rekrutteringsanlegg til Vassfjellet Vinterpark
Ettersom årets arrangør- og anleggsseminar har rekruttering som en rød tråd ønsker vi å markere dette gjennom en ekstra pris til et anlegg som kan vise til svært god rekruttering.
Anlegget ble kjøpt av klubb i 2018 som det første kommersielle anlegget som ble overtatt av idretten. Dette for å skaffe bedre treningsforhold i en region der alpinidretten stod i fare for nedleggelse.

Kjøpet ble gjennomført med spillemidler til kjøp og oppgradering, og kommunal lånegaranti. Statsforvalteren sa først nei til kommunale lånegarantier, men etter en 18 måneder lang kamp ga kommunal- og arbeidsministeren grønt lys for lånegaranti til idrettseide anlegg. Dette var en særdeles viktig avgjørelse takket være en kløktig ildsjel som la ned en formidabel innsats som kommer hele Idretts-Norge til gode.

Anlegget har så langt oppnådd følgende:
* Rekruttering til alpint, freeski og snowboard har økt med over 200%
* Det er ukentlig 400 utøvere i organisert trening og 7000 barn og unge som bruker parken til uorganisert skiaktivitet
* Anlegget har arrangert landsfinale alpint, FIS renn alpint, NM jr SL, NC i freeski og snowboard
* Anlegget er forespurt om Hovedlandsrenn alpint, EC alpint og WC freeski
* Det planlegges videre store investeringer for å styrke dette nye kraftsenteret i alpin-Norge


Skipresident Erik Røste, Stian Henriksen (Vassfjellet Vinterpark​), anleggsrådgiver Marit Gjerland og Stefan Havnelid fra Norges Skiforbund Alpint. Foto: Norges Skiforbund


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse