Ruka: Program| Startlister| Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| 10/15 km jaktstart F: Kvinner| Menn| Gålå: Program| Startlister| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Startlister| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Astrid Øyre Slind jubler etter å ha vunnet La Diagonela 2020, sesongens 5. renn i Visma Ski Classics, i suveren stil. Foto: Östh/Visma Ski Classics.

Astrid Øyre Slind jubler etter å ha vunnet La Diagonela 2020, sesongens 5. renn i Visma Ski Classics, i suveren stil. Foto: Östh/Visma Ski Classics.

Astrid Øyre Slind om den tunge perioden

Lørdag vant hun Norgescup i rulleskiskyting(!)

Tips en venn  Skriv ut

Datoen er 26. januar 2020, Astrid Øyre Slind har nettopp gått inn til en andreplass i Marcialonga med Visma Ski Classics gule ledertrøye over skuldrene. Den har hun fordi hun tidligere denne sesongen har vunnet både La Venosta og La Diagonela. Hun er Norges soleklare langløpsstjerne og har et berettiget håp om å kunne detronisere den svenske langløpsdronningen Britta Johansson Norgren. Så får hun trøbbel med magen som hun senere finner ut skyldes cøliaki. Helgen etter ender med en 18. plass i Toblach-Cortina. Jizerska bryter hun etter få kilometer. Vasaloppet går også i vasken med en forkjølelse, før Covid-19 sørger for at det ikke blir flere renn den sesongen.

Fram mot fjorårssesongen trener Astrid knallhardt for å ta over langløpstronen. Emilie Fleten bytter lag til Team Koteng og sammen pusher de hverandre. Men mot slutten av sommeren skjer det noe. Belastningen blir for høy og lårene til Astrid fungerer ikke som de skal. Hun sliter med kramper og smerter i lårene selv når hun ligger i sengen. Hun prøver å ta det med ro en periode, men den dårlige følelsen vil ikke slippe taket.

- Etter hvert som ukene går blir man usikker på om man er i dårlig form fordi kroppen ikke fungerer eller om det er fordi man har trent så lite, forteller Astrid.

Det første rennet, på Beitostølen i november, ender med nok en DNF. Koronapandemien sørger for at starten av Visma Ski Classics sesongen 2020/21 blir flyttet til 16. januar. La Diagonela går i høyden, ikke langt fra St Moritz. Håpet er at den utsatte starten kan ha gjort at det har løsnet. Rennet, som huskes best for alle frostskadene, ender med en 6. plass for Astrid, nesten 10 min bak vinner Jenny Larsson. Kanskje ikke så ille vil mange si, men for Astrid er det langt unna potensialet. Toblach-Cortina helgen etter ender med en 9. plass, deretter bryter hun Marcialonga. Det er det siste skirennet Astrid har gått.

- Kroppen måtte resettes. Den responderte ikke på trening lengre, sier Astrid

Våren ble brukt til lite og rolig trening. Etter hvert har hun kunnet øke belastningen og nå begynner ting å fungere som normalt. I helgen har Team Koteng/Eidissen vært på samling i Oslo og Astrid har kunnet trene som normalt.

I år er hun eneste jente på laget. Emilie Fleten som kom inn på Team Koteng i fjor, og som på mange måter har tatt plassen til Astrid som Norges langløpsdronning, er dratt videre til Team XPND – Fuel of Norway.

- Jeg skulle selvsagt helst ha hatt en jente til på laget, men i Trondheim er det mange å trene med, så det kommer til å bli mange økter med Emilie i høst også, forteller Astrid

Det nye laget er hun veldig fornøyd med.

- Ting er blitt enda mer profesjonelt. Vi er et større lag med et større budsjett og med Martin (Johnsrud Sundby) og Niklas (Dyrhaug) har vi fått inn nye impulser og tanker i laget. Det har gitt en ny giv til oss som har vært her i mange år, sier Astrid

Nå har vi akkurat hatt samling i Oslo og om to uker skal vi til Rognan. Mellom der venter Toppidrettsveka i Trondheim.

- Hele laget stiller til start og håper å være med å kjempe mot de beste, sier Astrid.

Forhåpentligvis har Astrid funnet tilbake til sitt gamle toppnivå og er klar for å utfordre Lina Korsgren, Emilie Fleten, Britta Johansson Norgren, Ida Dahl og de andre langløperne når sesongen starter i Orsa 18. desember.

Astrid har vært gjest i Visma Ski Classics podkast Orsa2Levi denne uken. Her kan du høre henne fortelle om de tunge sesongene og om framtiden med Team Koteng/Eidissen:

 

PS. Astrid vant i dag, lørdag 14. august, Lerøy Sommercup i rulleskiskyting i Steinkjer. Selv med 5 strafferunder på sprinten, ble det seier. Det tyder på at farten i løypa er god. Lagkamerat i Team Koteng/Eidissen, Chris Jespersen, deltok også. Se komplette resultater her.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Ristomatti Hakola måtte bryte 15-kilometeren under verdenscupåpningen i Ruka på lørdag etter at han skadet seg i en utforkjøring. Foto: Thibaut/NordicFocus

Tryna i Ruka: – Hele sesongen kan være kjørt

Finsk OL-håp stygt skadet under verdenscupåpningen, frykter sesongen ryker

Håvard Moseby på vei mot andreplass under fredagens 15km fristil på Gålå. Foto: Synnøve Bruland

Ny oppvisning fra Håvard Moseby

Comeback-kanonen klinket til med andreplass i 15 kilometer fristil på Gålå.

Slik er stillingen i Norgescupen etter helgas tre renn på Gålå, som var første runde i årets Norgescup. Foto: Synnøve Bruland

Sammenlagtstillingen i Norgescupen

Slik er stillingen etter første runde i Norgescupen 2021/22

Pierre Mignerey (til venstre) måler temperaturen før herrenes jaktstart i Ruka, som endte i teknisk kaos, og Alexansder Bolshunov (til høyre) vant. Foto: Modica/Nordic Focus

Jaktstarten i Ruka: – Herregud, det her er ikke seriøst.

Teknisk trøbbel skapte kaos på herrenes jaktstart i Ruka

Thomas Helland Larsen vant Norgescupsprinten på Gålå på lørdag og sikret seg med det friplass til verdenscupen på Lillehammer neste helg. Foto: Synnøve Bruland

Klubbløperen fra Fossum parkerte de etablerte landslagssprinterne

La inn en høyrøstet søknad om mer enn friplass i verdenscupen på Lillehammer

Annonse