Simen Hegstad Krüger går i mål til seier på 5-mila under verdenscupen i Engadin 2021 med Atomic Redster S9 Gen S under føttene. Foto: Modica/NordicFocus.

Simen Hegstad Krüger går i mål til seier på 5-mila under verdenscupen i Engadin 2021 med Atomic Redster S9 Gen S under føttene. Foto: Modica/NordicFocus.

ATOMIC MED INNOVASJON SOM FUNGERER – REDSTER S9 GEN S: – Skiens nye form sørger rett og slett for at veien til målstreken blir mer direkte og kortere

Inkludert kontaktinfo. for søknad om å bli kontraktsløper

Tips en venn  Skriv ut

Atomic prelanserte i januar 2021 en helt ny skøyteski: Redster S9 Gen S. Denne skien blir tilgjengelig for salg i flere norske sportsbutikker høsten 2021.

I prosessen med å utvikle denne nye skien har Atomic radikalt fornyet måten å konstruere og designe en skøyteski. Resultatet er en ny ski som øker kraften i hvert skyv og som gir en lengre og mer effektiv glidfase. Skiens nye form sørger rett og slett for at veien til målstreken blir mer direkte og kortere.

For å gjøre denne nye skøyteski-innovasjonen komplett introduserer vi også Prolink Shift-In bindingen, som både kommer i en klassisk- og skøyte-variant. Redster S9 Gen S blir levert med Prolink Shift-In SK binding.

Det store spørsmålet mange langrennsløpere stiller seg når nye produkter og ski lanserer er selvsagt: Fungerer dette?

Redster S9 GEN S har utvilsomt levert resultater for Atomic`s løpere dette året og her er noen av høydepunktene fra skien ble lansert i midten av januar til sesongen 20/21 ble avsluttet:

  • 1. plass World Cup - 50 km fri teknikk i Engadin (Simen Hegstad Krüger).
  • 2. plass World Championships - 30 km skiathlon i Oberstdorf (Simen Hegstad Krüger).
  • 2. plass World Cup - 15 km fri teknikk i Falun (Simen Hegstad Krüger).
  • 4. plass World Cup - 30 km skiathlon i Lahti (Simen Hegstad Krüger).
  • 1. plass Red Bull Janteloppet (Jonas Vika).

REDSTER S9 GEN S

Med den nye Redster S9 Gen S, har Atomic snudd fullstendig opp ned på måten å utvikle skøyteski på. Med helt nye mål og form på skien, samt at skien kun kommer i en lengde, kan dette ikke kalles noe annet enn unikt. De nye målene på skien gir seg utslag i at Redster S9 Gen S er bredere i tupp og hale, denne teknologien kaller vi Speedline.

Innsvingen på skien gjør at skien søker mer fremover i glidfasen og dermed kortere vei til målstreken. Sidekant konstruksjonen er også helt ny, Racewall øker kraftoverføring og gir optimal stabilitet i hele sekvensen fra skyvet starter til glidfasen er ferdig. Med denne teknologien er det også mulig å stå lenger over skien i glidfasen.

I tillegg til dette, kommer Redster S9 Gen S i en lengde, 183 cm – en teknologi vi kaller Speedscale. Den kortere lengden gjør skien lettere å kontrollere for løpere på alle nivåer. Lengden på 183 cm er ikke tilfeldig, geometrien på akkurat denne lengden gjør at framdriften og stabiliteten er optimal. Med denne modellen er det rett og slett helt riktig å trekke fram det engelske sitatet; one size fits all.

Fortsetter nedenfor grafikken
Atomic Redster S9 Gen S er tuftet på Speedline teknologien som gjør at løperen kan stå lenger over skiene i glidfasen, samtidig som skiens mål (47/40/47) gjør at skien søker mer fremover i glidfasen og dermed gir kortere vei til målstreken.
Atomic Redster S9 Gen S er tuftet på Speedline teknologien som gjør at løperen kan stå lenger over skiene i glidfasen, samtidig som skiens mål (47/40/47) gjør at skien søker mer fremover i glidfasen og dermed gir kortere vei til målstreken.

Fortsetter nedenfor bildet
Prolink Shift-In bindingen er også ny i 2021 og Redster S9 Gen S fra Atomic leveres med denne nye bindingen.
Prolink Shift-In bindingen er også ny dette året og Redster S9 Gen S leveres med denne nye bindingen.

BINDINGEN

Speedline, Racewall og Speedscale er ikke de eneste teknologiene vi har inkludert i Redster S9 Gen S. Prolink Shift-In bindingen er også ny dette året og Redster S9 Gen S leveres med denne nye bindingen.

Det integrerte bindingssystemet gjør det mulig for skiløperen å justere bindingen underveis, uten å ta av skiene på trening og renn. Bindingen kan flyttes i seks ulike posisjoner og løperen kan dermed optimalisere basert på ulike føreforhold og løypeprofiler – bindingen kan justeres fremover for mer feste (klassisk) eller kantgrep (skøyting) eller bakover for bedre glid (klassisk) og lettere akselerasjon (skøyting).

Shift-In platen er limt på skien og gir direkte kraftoverføring og tett kontakt mellom ski og binding. Prolink Shift-In leveres i to ulike versjoner, en binding til skøyting og en til klassisk.

SESONGEN 2021 / 2022 – KONTRAKTSLØPERE

Racing ansvarlig for Atomic i Norge, Henning Ofstad er i full gang med å forberede neste års sesong og ser fram til å yte god service for Atomic`s løpere.

– Sesongen 20/21 ble annerledes, men et av de store lyspunktene var Redster S9 Gen S. På skarpere føre har skien vært rask og når løperne får logget enda flere kilometer på denne nye skien med helt ny geometri kommer vi til å se sterke resulateter også neste sesong med Redster S9 Gen S.

Kontaktinformasjon: For løpere som ønsker å søke om kontrakt kan Henning kontaktes på e-post henning.ofstad@atomic.com eller på telefon 957 48 445.

--- --- ---

* Atomic er profileringspartner av Langrenn.com


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse