WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F, prolog: Kvinner| Menn| Finaler: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Audun Laugaland. Foto: Erik Borg.

Audun Laugaland. Foto: Erik Borg.

AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

– Siste innstrammingene gir lite mening, det totale bildet av tiltak blir vridd

Audun Laugaland, som tidligere var en del av Thomas Alsgaards langløpssatsing Team LeasePlan GO og nå jobber som friluftsrådgiver i Sandnes kommune, er en av mange som stiller seg uforstående til de nye innstrammingene.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

BAKGRUNN: DYSTER OPPDATERING AV SKIFORBUNDETS KORONAVEILEDER: – Rammer tusenvis av skiglade i alle aldre

--- ---

KORONAINNSTRAMMINGENE: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

Det sier tidligere eliteløper Audun Laugaland etter å ha satt seg inn i de siste endringene i Skiforbundets koronaveileder. De nye reglene innebærer at nesten alt av skirenn i overskuelig framtid må avlyses, til tross for at det er lite bevis for at skiarrangementer har bidratt til smittespredning.

Mandag kom Norges Skiforbund med oppdateringer i koronaveilederen som innebærer ytterligere begrensninger for gjennomføring av skiarrangementer. De innebærer blant annet at alle kretsmesterskap og en rekke lokale og regionale skirenn må avlyses. 

Blant annet krever Skiforbundet nå at alle arrangementer for barn og unge som samler deltakere fra flere kommuner skal avlyses eller utsettes, mens skirenn for utøvere fra samme klubb eller treningsgruppe kan gjennomføres. For voksne skal alle renn og arrangementer avlyses eller utsettes.

Endringene er en konsekvens av myndighetenes siste endringer i koronatiltak og anbefalinger. De trådte i kraft fra onsdag 20. januar og gjelder inntil myndighetene kommer med nye endringer i regler og anbefalinger. Det har skapt sterke reaksjoner i skimiljøene.

Audun Laugaland, som tidligere var en del av Thomas Alsgaards langløpssatsing Team LeasePlan GO og nå jobber som friluftsrådgiver i Sandnes kommune, er en av mange som stiller seg uforstående til de nye innstrammingene.

– Jeg håper dette er en feil fra myndighetenes side. Dette virker rart og lite gjennomtenkt, sier Laugaland.

Han trekker fram at i lys av lettelser i koronatiltakene på andre områder, blant annet innendørsidretter, blir det ekstra vanskelig å forstå de nye innstrammingene for utendørsarrangementer.

– De siste innstrammingene gir lite mening, og det totale bildet av tiltak blir vridd. Det er noe helt annet å arrangere skirenn utendørs med 30 sekunders startintervall mellom hver deltaker enn å drive hallidrett med hele håndballag, sier Laugaland.

Audun Laugaland poengterer også at han synes det er vanskelig å se logikken i en del av tiltakene: Samtidig som det strammes inn for organisert aktivitet utendørs der det knapt er påvist smittespredning og der omgangen kan kontrolleres, åpnes det for at flere skal få treffes innendørs i uorganiserte former, til tross for at det er kjent at smitten spres lettere innendørs i slike settinger.

– I tillegg ser vi jo at det åpnes for alkoholservering igjen, og de fleste er vel enige om at ansamlinger av folk innendørs som drikker alkohol utgjør en større smitterisiko enn barn og unge som går skirenn med intervallstart utendørs, sier Laugaland til Langrenn Pluss.

Laugaland er bekymret for hvilke konsekvenser disse inngripende innstrammingene kan få for langrenn som idrett, både på kort og lang sikt.

– Skirenn og arrangementer er viktig for rekrutteringen, og for å holde på de utøverne vi har. Jeg er bekymret for at dette vil gi stort frafall. Hvordan skal vi motivere utøverne til å trene gjennom sommeren og høsten når de ikke får gå skirenn om vinteren? 

SE OGSÅ

DYSTER OPPDATERING AV SKIFORBUNDETS KORONAVEILEDER: – Rammer tusenvis av skiglade i alle aldre

LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

LESERINNLEGG: – IRONIEN I DETTE ER AT JUNIORLØPERE KAN SETTE SEG PÅ EN PUB, MEN IKKE GÅ RENN

* ERIK RØSTE I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Nettopp fordi skisporten virkelig har vist seg tilliten verdig og tatt smittevern på største alvor, forstår jeg at de nye konkurranserestriksjonene oppleves som svært urimelige

* ESPEN NAKSTAD I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Dersom man lykkes med å begrense spredningen av dette viruset nå, vil det bli lettere å drive idrett og annen aktivitet gjennom vinteren og våren uten strenge smitteverntiltak

* ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Clas Brede Bråthen. Foto: Roy Myrland

Heia Clas Brede!

Leserinnlegg i debatten omkring hoppsjefen og skiforbundet

Berit Kjøll gir klart svar til Johannes Høsflot Klæbo og andre utøvere som har etterlyst et klart om norsk idretts standpunkt rundt OL og menneskerettigheter.  Foto: Geir Owe Fredheim

Idrettspresidenten: – Boikott av OL setter oss på utsiden

Tar avstand fra menneskerettighetsbrudd, men vil ikke boikotte OL

Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

KRONIKK: FIS PÅ NY KURS – MED NY PRESIDENT?

– HVORFOR FÅR LEDERNE SITTE I SINE POSISJONER 24 ÅR I SNITT

Annonse
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: HAR IDRETTEN OFRET BARN OG UNGE PÅ LOJALITETENS ALTER?

– Når de likevel blindt følger meningsløse smittevernregler

Herrenes seierspall på 30 km skiathlon under verdenscupen i Lahti 2021. FV: Sjur Røthe (2. plass), Emil Iversen (1) og Pål Golberg (3). Foto: Modica/NordicFocus.

LESERINNLEGG: HVA SKJEDDE MED INTERNASJONAL BREDDE?

– HEIA ALLE DE ANDRE – måtte den beste utlending ta gull!

Audun Laugaland. Foto: Erik Borg.

AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

– Siste innstrammingene gir lite mening, det totale bildet av tiltak blir vridd

Ungdomsstafetten i Holmenkollen et tidligere år. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

– Nå er vi usikre på om denne grenseløse lojaliteten er riktig strategi