Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Anders Aukland med de nye rulleskiene. Foto: Kristine Hellemo/ Larsen Media

Anders Aukland med de nye rulleskiene. Foto: Kristine Hellemo/ Larsen Media

Aukland lanserer egen merkevare

Anders og Jørgen Aukland etablerer sin egen merkevare og satser på å vinne markedsandeler med sine nye rulleski. 

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Vi har lenge hatt lyst å etablere noe eget. Nå var tiden inne, forteller Anders Aukland om merkevaren som har fått navnet Aukland Legend.

Brødrene Aukland har vært i langrennsmiljøet i en mannsalder. Anders som debuterte i World Cup tilbake i 1993 er fortsatt aktiv til tross for at han fyller 50 neste år.

Det står ikke i noen offisiell rekordbok, men det er neppe noen i verden som har gått lenger på rulleski enn superveteranen fra Tønsberg. Det bekreftes av skihistoriker Thor Gotaas.

- Jeg kan ikke finne noen i historien som har holdt på lenger enn Anders. Den nærmeste er nok Maurilio De Zolt, men han ga seg når han var 43, sier Gotaas.

Jørgen Aukland var den som virkelig satte i gang stakerevolusjonen i langrenn. Han fikk blant annet med seg fire seiere i Marcialonga og to i Vasaloppet før han la skiene på hylla i 2016.

Erfaringen brødrene har opparbeidet seg har de nå brukt til å utvikle en helt ny rulleski i samarbeid med den erfarne produsenten, Swenor.

- Therese har sine klær og sine kosmetikkprodukter, mens Petter har gjort det bra med briller. Vi måtte satse på noe vi virkelig brenner for og kan, sier Jørgen Aukland om de nye rulleskiene.

aukland legend 3_800x533.jpg
De nye skiene. Foto: Kristine Hellemo/ Larsen Media

Brødrene har vært tett involvert i hele prosessen både når det gjelder produktutvikling, materialvalg og selve merkevaren.

- Det har vært utrolig spennende å lære seg hvordan man bygger opp en merkevare, utvikler en webshop og løser logistikk. Vi kan trygt konstatere at EDB-kunnskapene har fått et løft, sier Anders.

I tillegg til rulleski lanserer brødrene Aukland en ny medlemsportal hvor kundene inviteres til rulleskikurs og turer de arrangerer.

- Vi har alltid vært opptatt av å dele kunnskap, men nå får vi endelig satt det i system, sier Jørgen Aukland som ikke utelukker at det kommer flere produkter med tiden.

- I førsteomgang satser vi på rulleski og merch, men vi har planer om å utvikle merkevaren videre, avslutter Aukland.

Rulleskiene vil brukes i kvinneklassen under morgendagens rulleskirenn opp til Tryvann hvor Therese Johaug møter Marit Bjørgen til dyst. Forhåndsomtale av rennet kan du lese her.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Foto: Det Svenske Skiforbundet

Fire løpere må bli hjemme fra svenskenes Val Senales-samling

Både Frida Karlsson og Calle Halfvarsson må stå over.

Det nye Visma Ski Classics Challenger-rennet Sovereign2Silverstar arrangeres i British Columbias største og mest snøsikre langrennsdestinasjon, og byr på to renn på to dager. Foto: Arrangøren

Nytt todagers challengersrenn: Sovereign 2 Silverstar

Bli med på Canadas første Visma Ski Classics event

Kari Øyre Slind under rulleskiøkta på Mallorca søndag formiddag. I november sikter hun mot comeback på Beitostølen. Foto: Privat

Kari Øyre Slind brakk begge beina i juli - sikter mot comeback på Beitostølen

Forteller om kampen for å komme tilbake fra skrekkulykken i sommer

Illustrasjonsbilde: Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Norges Skiforbund har feid elefanten i rommet under teppet!

- Det beste nå er om toppene i skiforbundet viser selvinnsikt og trekker seg.

Annonse