Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Anders Aukland med de nye rulleskiene. Foto: Kristine Hellemo/ Larsen Media

Anders Aukland med de nye rulleskiene. Foto: Kristine Hellemo/ Larsen Media

Aukland lanserer egen merkevare

Anders og Jørgen Aukland etablerer sin egen merkevare og satser på å vinne markedsandeler med sine nye rulleski. 

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Vi har lenge hatt lyst å etablere noe eget. Nå var tiden inne, forteller Anders Aukland om merkevaren som har fått navnet Aukland Legend.

Brødrene Aukland har vært i langrennsmiljøet i en mannsalder. Anders som debuterte i World Cup tilbake i 1993 er fortsatt aktiv til tross for at han fyller 50 neste år.

Det står ikke i noen offisiell rekordbok, men det er neppe noen i verden som har gått lenger på rulleski enn superveteranen fra Tønsberg. Det bekreftes av skihistoriker Thor Gotaas.

- Jeg kan ikke finne noen i historien som har holdt på lenger enn Anders. Den nærmeste er nok Maurilio De Zolt, men han ga seg når han var 43, sier Gotaas.

Jørgen Aukland var den som virkelig satte i gang stakerevolusjonen i langrenn. Han fikk blant annet med seg fire seiere i Marcialonga og to i Vasaloppet før han la skiene på hylla i 2016.

Erfaringen brødrene har opparbeidet seg har de nå brukt til å utvikle en helt ny rulleski i samarbeid med den erfarne produsenten, Swenor.

- Therese har sine klær og sine kosmetikkprodukter, mens Petter har gjort det bra med briller. Vi måtte satse på noe vi virkelig brenner for og kan, sier Jørgen Aukland om de nye rulleskiene.

aukland legend 3_800x533.jpg
De nye skiene. Foto: Kristine Hellemo/ Larsen Media

Brødrene har vært tett involvert i hele prosessen både når det gjelder produktutvikling, materialvalg og selve merkevaren.

- Det har vært utrolig spennende å lære seg hvordan man bygger opp en merkevare, utvikler en webshop og løser logistikk. Vi kan trygt konstatere at EDB-kunnskapene har fått et løft, sier Anders.

I tillegg til rulleski lanserer brødrene Aukland en ny medlemsportal hvor kundene inviteres til rulleskikurs og turer de arrangerer.

- Vi har alltid vært opptatt av å dele kunnskap, men nå får vi endelig satt det i system, sier Jørgen Aukland som ikke utelukker at det kommer flere produkter med tiden.

- I førsteomgang satser vi på rulleski og merch, men vi har planer om å utvikle merkevaren videre, avslutter Aukland.

Rulleskiene vil brukes i kvinneklassen under morgendagens rulleskirenn opp til Tryvann hvor Therese Johaug møter Marit Bjørgen til dyst. Forhåndsomtale av rennet kan du lese her.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Tilbakekalles: Swix Triac Carbon Classic solgt i 2019, 2020 og 2021. Foto: Brav

Skadet etter rulleskihavari med Swix’ toppmodell

Swix tilbakekaller Triac Carbon Classic

Pat Lam Thorstad (til venstre) og makker Christian Erichsen dobler staben på stav- og rulleskiutvikling hos Swix. Foto: Swix

Swix dobler staben på stav- og rulleskiutvikling

Tar et magadrag på produktutvikling.

Den italienske rulleskiprodusenten CK4 Skiroll lanserte sine første rulleski i august og hadde ansvaret for å levere rulleski til samtlige øvelser under rulleski-VM i Val di Fiemme, som ble arrangert 16. til 19. september. Foto: CK4 Skiroll

Rulleskifiaskoen i VM: – Produsenten har ikke gjort jobben sin

Dette er rulleskiene som ble brukt i katastroferennet under rulleski-VM i helga

Nå kommer FIS med detaljerte regler for hvilke smøreprodukter som kan brukes kommende sesong, i mangel av et fungerende testapparat. Det er smøresjefen Stein Olav Snesrud spent på. Foto: NSF/Langrenn.com

Den norske smøresjefen om glidforskjellen mellom fluor og fluorfritt

Skeptisk til at FIS/IBU skal detaljstyre bruk som ikke kan håndheves.

Christer Majbäck uroer seg for hvordan ett framtidig fluorforbud kommer til å påvirke sporten.

Svensk legende urolig for skisportens framtid

- Skismøring med fluor er mye raskere enn den fluorfrie

Så du skisko til Håvard Solås Taugbøl på Blink? Langrenn.com har fått detaljene om Rossignols nye toppsko, som slippes til OL 2022. Foto: Blink

Dette er Rossignols nye OL-skisko

Detaljene om toppskoene Rossi slipper til OL 2022

Henrik Lindhagen i FF Rollerskis AS  (til venstre) og Espen Berglund i Rottefella bytter låsgrep på 430 rulleski før helgas runde i FIS rulleskiverdenscup i Latvia. Foto: Privat

Må bytte 430 rulleskibindinger før helgas verdenscuprenn

– Vi er helt avhengige av at rulleskiene vi leverer er trygge å bruke

Rottefella og Madshus mener at Salomons flyttbare binding Prolink Shift-In kopierer deres patenterte MOVE-system. Foto: Produsentene

Hvem vinner patentstriden om flyttbare bindinger?

I dag møtes de stridende partene i patenttvisten mellom Rottefella og Amer Sport