-->
Jørgen Aukland

Aukland på seiersjakt i Kina

Jørgen Aukland har som mål å skaffe sesongens første Vasaloppseier 3. januar. For å få til det har han dratt til Kina.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Der går nemlig det kinesiske Vasaloppet av stabelen helt i starten av 2004. Det er andre gang det 50 kilometer lange turrennet arrangeres. Arrangørens mål er at rennet i løpet av noen år skal bli verdens største renn. Jørgen Aukland har som mål om å vinne løpet allerede i år.

- Jeg har som mål å vinne. Det har jeg alltid som mål når jeg stiller opp i klassiske langløp, sa Aukland til Langrenn.com før avreise østover.

Rennet går over 2x25 kilometer og har en løypeprofil med slake bakker slik de fleste langløp har. Det er ventet i overkant av 1000 løpere til start.

Jørgen Aukland viste at formen er god dagen før han dro til Kina. Han vant Åsenrennet over ti kilometer klassisk med god margin til blant annet Espen Harald Bjerke og Tore Ruud Hofstad.

- Det virker som formen er ganske bra selv om jeg har trent veldig mye helt fram til nå, sa Aukland.

Med på reisen til Kina er også Jens Arne Svartedal. Han kan gi Aukland kamp i det kinesiske Vasaloppet, men er nok enda større favoritt i en annen konkurranse. I morgen arrangeres nemlig en klassisk langrennssprint i en park midt i Beijing. Der vil sprintekspert Svartedal få muligheten til å vise seg fram for tusener av kinesiske TV-seere. Aukland stiller også på sprinten.

- Det blir show. Det er et veldig bra startfelt der nede. Jeg er nok ikke den fødte sprinter, men er det ganske flatt så skal jeg klare å henge brukbart med, sier stakeeksperten.

Thobias Fredriksson, Björn Lind, Vasilij Rotchev og Lauri Pykkonen vil gi nordmennene kamp i Beijing. I Vasaloppet vil løpere som Martin Koukal, Stanislav Rezak, Raul Olle, Oskar Svärd og Henrik Eriksson prege feltet. Også det rennet sendes på kinesisk TV.

- Hva er det du gleder deg mest til med den reisen?

- Det er å gå renn. Men jeg gleder meg også til å se Kina. En må jo til Kina en gang i livet, sa Aukland.

Derfor har Aukland og Svartedal planer om å oppleve litt mens de er på andre siden av kloden. Begge er enig om at dette også er en liten ferietur.

- Vi skal se den Kinesiske Mur, den forbudte by og gå på silkemarkedet, forsikret Aukland.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut