anders1_158_100x89

Aukland satt ut av virus

Så langt i sesongen har Anders Aukland prestert langt under det som har vært forventet. Grunnen er at han har vært plaget med et virus.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Anders Aukland sliter med et virus som minner om kyssesyken.

- Jeg har vært syk siden like før rennene på Beitostølen og har på langt nær fått ut det jeg hadde ønsket av sesongen så langt. Nå har jeg tatt noen tester og jeg har et virus som ligner på kyssesyken. Derfor må jeg ta det med ro et par uker nå og håpe at det slipper, sier Anders Aukland.

Han har deltatt på flere verdenscupløp men har ikke vært i nærheten av å prestere så bra som han kan.

Sist helg ble han nummer 54 på jaktstarten i Val di Fiemme.

- Det er selvsagt kjedelig å bli satt ut slik. Jeg fikk de første symptomene før Beito, men var ikke sikker på hva det var. Nå har jeg fått klarhet i det i hvert fall. Er jeg heldig går det bra, er jeg ikke heldig mister jeg mye av sesongen. Nå er det en stund til neste renn, så jeg håper at det går bra, sier fjorårsvinneren av Vasaloppet.

Han syntes selvsagt ikke at det er morsomt å bli satt ut med sykdom, og skulle gjerne vært foruten den ekstra lange juleferien han nå har fått.

- Slik som formen er nå er jeg ikke i stand til å gå skirenn. Jeg har trent forholdsvis normalt fram til nå, men blir å ta det rolig en stund framover. Så skal vi ta noen prøver å se om viruset gir seg. Jeg er fortsatt motivert til å gå fort på ski og håper at jeg er heldig slik at dette går fort over. Jeg er positiv, og har heldigvis et bra helseteam til å hjelpe meg, sier Aukland, som på langt nær har gitt opp årets sesong.

- Jeg går ikke å tenker på at jeg kan miste resten. Jeg er positiv og håper at det går bra. VM har jeg fortsatt som mål, sier Anders Aukland.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut