-->
j_aukland

Aukland seier i Hurdal

Jørgen Aukland demonstrerte enorm stakestyrke da han vant Åsenrennet i Hurdal i dag. Bak på lista var blant annet Tore Ruud Hofstad og Espen Harald Bjerke.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Det er klart at det er gøy å slå slike løpere, men løypa her passet meg veldig bra. Det var mye staking og korte bakker, smiler Jørgen Aukland etter seieren i Hurdal.

Stakefenomenet viste seg fra sin beste side i Hurdal. Tilskuerne kunne tydelig se at ingen matchet farten til Aukland på flatene. Nærmest var Espen Harald Bjerke. Landslagsløperen er på vei tilbake for fullt etter sykdom og gjorde et solid løp i dag. Lillehammer-gutten var 14 sekunder bak Aukland på de 10 kilometerne i klassisk stil.

- Dette var mye bedre enn det jeg presterte under norgescupen på Lillehammer. Det var faktisk overraskende bra, sier en fornøyd Bjerke på opptur.

Bak Bjerke viste to andre langdistanseløpere at formen er på vei og at stakeformen er inntakt. Anders Hallingstad ble nummer tre 37 sekunder bak Aukland. Hallingstad er en del av langlandslaget som snart går en meget travel tid i møte. På fjerdeplass var Jørgens bror Fredrik Aukland. Han satser også på Marathon-cupen og går mange renn for tiden på jakt etter formen. Som sine brødre er han en sterk staker.

Hurdals store sønn, Tore Ruud Hofstad, gikk også rennet på hjemmebane og delte fjerdeplassen med Fredrik Aukland. Hofstad har gått mange renn i løypene i Hurdal siden starten i 1991.

- Det var artig å gå her og veldig bra at de fikk til renn, sier Hofstad og tenker på snøforholdene som ikke var de aller beste.

Det ble gått i fire runder a 2,5 kilometer i en løype som hadde innslag av både halm og noe stein. Det gjorde at enkelte sparte godskiene til en annen anledning. Hofstad gikk det han hadde, selv om han tok rennet mest som en treningsøkt.

- Dette var mitt andre klassiskrenn i år og det gikk greit nok. Det føltes litt bedre enn løpet mitt i Ramsau, forteller Hofstad som var 39 sekunder bak Jørgen Aukland i dag.

Kvinneklassen ble vunnet av Jannike Østby foran Merethe Braathen.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut