Kasper Stadaas og Johan Hoel har signert for Team Ragde Eiendom i overgangen mellom sesongen 2020/2021 og 2021/2022. Teamfoto.

Kasper Stadaas og Johan Hoel har signert for Team Ragde Eiendom i overgangen mellom sesongen 2020/2021 og 2021/2022. Teamfoto.

LEST 18.000 GANGER: AUKLAND SIGNERER TO NYE LØPERE: – VI HAR MYE PÅ GANG

– Jeg ble skikkelig trigga etter Vasaloppet i år

Tips en venn  Skriv ut

TO NYE UTØVERE KLARE FOR TEAM RAGDE EIENDOM

Team Ragde Eiendom gjør flere endringer før neste sesong. Nå er to av lagets nye utøvere klare.

For kort tid siden annonserte Petter Eliassen at han trapper ned satsningen (se egen sak på Langrenn.com). Med to sammenlagtseiere og 13 enkeltseiere i Visma Ski Classics er det store sko som skal fylles.

Nå bygger langløpslaget til brødrene Aukland for fremtiden.

– Vi er glade for å annonsere at Kasper Stadaas og Johan Hoel går all inn på langløp sammen med oss, sier Jørgen Aukland.

Stadaas har markert seg som en av Norges beste sprintere gjennom flere sesonger og har banket på verdenscupdøra ved en rekke anledninger. Denne sesongen vant han norgescupen i sprint både i Førde og på Gålå. Nå er det langløp som gjelder for den lynraske Heming-gutten.

– Jeg har alltid synes det har vært spennende med langløp og har vært med på noen ulike renn opp gjennom årene. Jeg ble skikkelig trigga etter Vasaloppet i år. Når jeg fikk mulighet til å være med Ragde på avslutningshelgen i Vålådalen var jeg solgt, forteller Stadaas.

Stadaas håper at spurtegenskapene skal komme til nytte i kampen mot Emil Persson neste sesong.

– Målet er å utvikle herden og samtidig beholde spurtegenskapene. Med litt mer spesifikk trening, håper jeg å kunne ta det siste steget og være med å kjempe helt i toppen, fortsetter han.

Jørgen Aukland forteller at de har fulgt Stadaas en periode og at de håper at han i tospann med Andreas Nygaard skal bli vanskelig å slå i en spurt.

– Nivået er blitt så høyt at det er vanskelig å male feltet i stykker fra front. Når det blir flere som henger med inn er vi avhengig av folk med gode avslutteregenskaper. Det har Kasper. Han er også en utrolig fin type som passer bra inn i gruppa, sier Aukland.

BESTO OPPTAKSPRØVEN

Den andre utøveren som er klar for laget til brødrene Aukland er Johan Hoel. Han har i flere år markert seg som en av Norges beste skiløpere rett under landslagsnivå. Under Norgecupen i Førde tidligere i vinter slo han hele Norgeseliten på 15 km klassisk.

Hoel har vist at han er et stort langløpstalent, senest under det 64 kilometer lange Tåssåsen Criterium tidligere i vinter hvor han kun hadde Emil Persson og Morten Eide Pedersen foran seg på resultatlista. Han har også en tredjeplass fra det beinharde Reistadløpet i 2019.

– Vi tror Johan har et enormt potensial i langløp og synes det er gøy at han velger å satse for fullt sammen med oss, sier Jørgen Aukland.

Ragde-eier Edgar Haugen er kjent for å pushe de han jobber sammen med. Når Hoel og Stadaas kom til Ragdes hovedkontor for å signere kontrakten sto det 5000 meter staketest på programmet.

Både Hoel og Stadaas innfridde og besto dermed opptaksprøven.

– Det var beinhardt, men gøy, sier Hoel som legger til at han tror Visma Ski Classics skal passe han bra.

– Talentet mitt er nok størst innen lange renn i klassisk, så jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringene som venter. Det er også en viktig motivasjonsfaktor å kunne lære av Anders og Jørgen, sier Hoel.

Team Ragde melder at de kommer til å presentere flere spennende nyheter de neste dagene.

– Vi har mye på gang. Det er bare å glede seg til en ny sesong med langløp, sier Jørgen Aukland.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse