-->
Tiril Eckhoff. Foto: Manzoni/NordiFocus.

Tiril Eckhoff. Foto: Manzoni/NordiFocus.

AVGJORT PÅ SISTE SKYTING: Verdenscupen totalt var en duell mellom Eckhoff og Wierer – Lørdag ble den avgjort

I Kontiolahti lørdag var det 10 km jaktstart på programmet for damenes del. I sesongens siste renn var verdenscupkula på spill.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

I Kontiolahti lørdag var det 10 km jaktstart på programmet for damenes del. I sesongens siste renn var verdenscupkula på spill.

Den avgjorde Dorothea Wierer til sin fordel med knappe 7 poeng foran Tiril Eckhoff. I selve rennet ble de nummer 11 og 10 med 5 og 6 strafferunder under vindfulle forhold.

Underveis i konkurransen var Tiril helt oppe i ledelsen og hadde krystallkula i lomma en stund, men på siste stående kom 3 av hennes 6 bomskudd for dagen. Hadde det blitt en bom mindre der, så ville nok totalseieren i verdenscupen for sesongen 2019-2020 havnet hos løperen fra Norge.

Ingen av de 54 løperne lyktes med å skyte 4 fulle hus. Og det var bare 4 løpere som slapp unna med kun én strafferunde.

Frankrike - Sveits - Italia
Vinneren Julian Simon fra Frankrike gikk ut som nummer 11 i jaktstarten, begrenset seg til to bomskudd og vant det hele på 30:43.

For Selina Gasparin fra Sveits og italienske Lisa Vittozzi ble det 4 strafferunder, de gikk i mål 17 og 20 sekunder etter løperen i front som nummer 2 og 3.

Kaisa Makarainen hadde også 4 bom, hun var 8 sekunder fra seierspallen i det som etter eget sigende skal ha vært veteranens siste renn.

Uten publikum
Grunnet det pågående koronaviruset og COVID-19 ble også verdenscuprunden i Kontiolahti kjørt uten publikum. I tillegg er søndagens miksstafetter avlyst.

Avlyst er også World Cup-finalen i Holmenkollen neste helg, av samme årsaker, derfor er nå verdenscupen i skiskyting ved veis ende for sesongen 2019-2020.

VM-dronningen Marte Olsbu Røiseland deltok for øvrig ikke under konkurransene i Kontiolahti.

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus