Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

AVLYSER HOLMENKOLLENS PUBLIKUMSFEST

– Skiarenaen stenges for publikum, og vi vil anmode publikum om heller ikke å oppsøke områdene utenfor arenaen denne helga.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Arrangementene i Holmenkollen avlyses for publikum

På grunn av koronavirusutbrudd i Norge, har Oslo kommune i nært samråd og samforståelse med nasjonale helsemyndigheter besluttet å avlyse publikumsarrangementene i forbindelse med Holmenkollen skifestival.

– Skiarenaen stenges for publikum, og vi vil anmode publikum om heller ikke å oppsøke områdene utenfor arenaen denne helga. Vi er spesielt bekymret for situasjonen med store folkemengder på T-banen, i kombinasjon med tidligere erfaring med høyt alkoholkonsum blant publikum.

– Vi må gjøre alt vi kan for å utsette smittespredning så lenge vi kan, sier kommunaldirektør Svein Lyngroth i byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune.

Vedtaket innebærer at Holmenkollen skifestival plikter å stenge skiarenaen for publikum.

T-bane er tradisjonelt folks hovedtransport til og fra arrangementet. Erfaring fra tidligere arrangementer er for det første at det vil være svært tett ansamling over lange perioder på T-banestasjonene og tettpakkede vogner som vil medføre stor smittefare.

Berusede personer øker ytterligere risiko for smittespredning ved sin atferd fordi det er grunn til å frykte at de ikke vil etterleve generelle smittevernråd. Risiko for smittespredning vil derfor være vesentlig større enn ved fulle T-baner knyttet til for eksempel rushtid.

Det er derfor økt risiko for at personer blir smittet som følge av arrangementet. Flere smittede/mistenkt smittede vil også bidra til å øke belastningen på en presset legevakt og primærhelsetjeneste, særlig i Oslo og omegnskommuner. Dette kan i verste fall bidra til et uforsvarlig helsetilbud. Jo flere smittede i Norge, desto større blir risikoen for at noen utvikler alvorlig sykdom.

– Helsedirektoratet støtter Oslo kommunes vurdering og avgjørelse basert på Folkehelseinstituttets faglige råd og vår vurdering av mulige konsekvenser for befolkningen og helsetjenesten, sier lege og fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet.

Ovenstående er skrevet 
i pressemelding fra Oslo kommune


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus