-->
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

Bedre form utover touren

Vibeke Skofterud har hatt en strålende sesongstart. Tour de Ski kan bli Slitu- jentas konkurranse.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Vibeke Skofterud har åpnet sesongen på imponerende vis. 27- åringen går inn i juleferien med en tredjeplass sammenlagt i verdenscupen. Mengdetrening skal sikre henne en topplassering i Tour de Ski.

3,5 timer på julaften
- Formen har vært upåklagelig så langt, jeg har vært i jævlig god form. Jeg tror at med det opplegget jeg kjører nå så skal det fungere godt i Tour de Ski, men man vet aldri. Jeg er imidlertid ganske sikker på at formen blir bedre og bedre utover i konkurransen, sier Vibeke Skofterud til langrenn.com.

Suksessoppskriften er mye mengdetrening fremover, som avsluttes med en 3,5 timers langtur på julaften.

- De siste dagene har jeg kjørt ordentlig mengde med 4,5 timer om dagen. Det blir en konkurranseliknende økt før jeg reiser og da satser jeg på at jeg har sikret formen. Tour de Ski bør passe meg godt, forklarer Skofterud.

Noen målsetning vil hun helst ikke snakke så mye om.

- Jeg har egentlig ikke lyst til å si noe særlig om det, men det er klart at med resultatene jeg har hatt så langt i år så har jeg lagt lista, medgir hun.

Godfølelsen
Tour de Ski er høydepunktet for flere av verdens beste langrennsløpere denne sesongen. Mange topper formen inn mot de åtte konkurransene, noe som gjør det ekstra vanskelig å gå til topps. Skofterud ønsker å prestere godt, men hvert renn igjennom sesongen er nesten like viktig.

- Jeg er på jakt etter godfølelsen. Jeg har gått mange gode renn så langt, men det siste lille ekstra har manglet.

Hennes tøffeste utfordrere tror hun finnes blant lagvenninnene.

- Lagvenninnene mine på det norske laget blir nok de største konkurrentene, noe som er kjempegøy. Vi har en veldig bra stemning i laget og det er utrolig gøy at så mange lykkes. Det letter trykket litt på alle sammen. Det er lett å reise på tur, avslutter en blid Vibeke Skofterud.* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut