-->

Bente: Dette trengte jeg...

langrenn.com følger stjernene

Her forteller Bente litt om sine egne tanker etter torsdagens seier i den klassiske sprinten i Engelberg. En viktig seier, ikke minst i kampen mot Julia Tsjepalova for sammenlagtseieren i Verdenscupen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Like før leggetid, torsdag kveld, murrer det enda godt i beina etter dagens tøffe tak i sprintrennet her i Engelberg. Klokken har passert 23:00, og jeg har akkurat vært ute å spasert en tur i et forsøk på å "gå ut" noe av melkesyren fra kroppen.

For meg er dette både viktig restitusjon, men også viktig oppladning til nytt renn allerede i morgen. I tillegg kommer jeg til å ta meg en liten 30 min. rolig løpetur i morgen formiddag for ytterligere å løse opp i sliten muskulatur. Det blir til slutt en liten runde med massasje fra vår egen fysioterapeut som avslutning på en restitusjon som forhåpentlig er tilstrekkelig til å kjempe i toppe også i morgen kveld...

Jeg var ekstra spent foran rennet i dag. Det er en litt merkelig følelse å skulle gå WC-renn uten å ha vært på ski siden rennet i Davos 20/12. Jeg var usikker på hvordan mange løpeturer ville slå ut på form og muskulatur, men dette fungerte veldig bra. Rolige løpeturer i skogen, intervallløping i motbakke, og en del styrketrening har tydeligvis ikke ødelagt for skiformen...

Kveldens seier smakte deilig. Jeg var 4. raskest i prologen, og hadde bl.a. Manninen og Roaldset foran meg på listen. Underveis i kvartfinalen og semifinalen møtte jeg såpass motstand at jeg ikke fikk noe gratis. Både i semifinalen og i finalen var det først på de siste hundre meterne at jeg klarte å kjempe meg i teten.

Det er tøffe løyper her i Engelberg, og nok en gang var løypa "lang" til å være sprint. Vi brukte ca. 5 minutter på hver runde, og etter finalen er kroppen tom for krefter. Da har vi vært i en eller annen form for aktivitet mellom 16:00 og 20:30. Mye av dette er selvsagt rolig oppvarming og vedligehold, men det tærer kroppen for energi etterhvert...

Derfor kommer dagen i dag til å bestå av mye hvile. Drikke og spise godt, samt forberede seg fysisk og mentalt på nytt løp i kveld. Fristil sprint står på programmet. Det blir nye spennende dueller med Julia Tsjepalova og resten av eliten.
Samme opplegg, samme løype, samme vinner?
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


Hurtigruta blir NM-hotell?

Trønder Avisa - Normann Ryan Jr

Elofssons andre strake

Langrenn.com følger verdenscupen

Ikke noe å skylde på

Langrenn.com

– Skuffende

Langrenn.com

– Det gikk tungt

Langrenn.com

Laget til herrestafetten i Santa Caterina Valfurva

Langrenn.com følger verdenscupen

Russisk dominans på svak norsk dag

Langrenn.com følger World Cup

”De tänker bara på sig själva”

Aftonbladet - Patrik Thorneus

Også sprintrennet i Kitzbühel er avlyst

Langrenn.com følger verdenscupen

STÅ PÅ...

Langrenn.com gir deg mer...

Nominert til idretts-Oscar

VG - ROY FREDDY ANDERSEN

Vi følger rennene "live"

Langrenn.com følger verdenscupen

Två svenska giganter. På italiensk snö.

expressen.se - Linus Nenzèn

Norge toer i stafett

Nettavisen.no - Jon Hagebø