Starten i Berserennet har akkuart gått og løperne er på god vei mot målet  40 kilometer lenger fremme. Arrangørfoto.

Starten i Berserennet har akkuart gått og løperne er på god vei mot målet 40 kilometer lenger fremme. Arrangørfoto.

Berserennet skifter retning - Målet legges til sentrum

Fra Os til Røros

- Endringene vi gjør i år er en helt naturlig videreutvikling av rennet, og vil med stor sannsynlighet øke rennets attraktivitet både i år og i årene som kommer, forteller Berserennets rennleder Per Simensen til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut

I år skal Berserennet gå over fjellet fra Os til Røros, men først litt bakgrunnsstoff:

Berserennet er Rørosregionens mest tradisjonsrike turrenn og ble første gang arrangert i 1934. Dette betyr at rennet feirer 80 år i år.

Rennets opprinnelse er basert på historien om gruvearbeiderens strabasiøse ferd over fjellet fra hjemplassen i bygdene rundt og tilbake til arbeidsplassen i gruvene rundt Røros Bergstad.

En berse er et annet navn på en gruvearbeider og derfor ble rennets navn Berserennet. Turrennet er 40 km langt og gjennomføres i klassisk stil. Det finnes også en 20 km lang løype for de som ønsker en kortere tur over fjellet.

Nyheter 2014
Fra rennledelsen får Langrenn.com opplyst om følgende nyvinninger:
* Vi «snur» rennet og går fra Os til Røros.
* For første gang legges starten til den flotte ski- og skiskytterarenaen Hummelfjell TOS Arena på Os.
* Målgang legges for første gang til Røros sentrum og skjer på Malmpassen like ved Smelthytta, Hyttklokka og Slagghaugene.
* Gratis busstransport fra Røros tilbake til Os etter målgang.

- Endringene vi gjør i år er en helt naturlig videreutvikling av rennet, og vil med stor sannsynlighet øke rennets attraktivitet både i år og i årene som kommer, sier rennleder Per Simensen i en kommentar.

- Vi har som mål å vokse betydelig og tror både mange aktive og trimmere ønsker å delta i et turrenn som har så flotte kulisser som det Rørosvidda og ikke minst Røros Bergstad kan by på, utdyper han.

Kjetil Sæter, som er ansvarlig for løypa forteller at "løypa vil gi en flott turopplevelse og kvaliteten på traseén skal bli den beste noensinne. Snøforholdene i fjellet har vært ok så langt i januar, løypemaskin har allerede preparert traséen og det legges ned mye arbeid i det å tilby gode forhold. De siste dagers snøfall gjør at vi kan fastslå at det er mange år siden forholdene har sett så lovende ut".

Fra rennledelsen fortelles det videre at det i etterkant av fjorårets renn ble foretatt en spørreundersøkelse blant et utvalg av deltakerne.

- Mange gode tips og innspill kom inn, og vi kan på den bakgrunn tilby bedre fasiliteter enn noensinne. Blant annet har vi lagt opp til flere og bedre drikkestasjoner underveis og garderober er lagt til den nye Oshallen. Vi tror også publikumsoppslutning og stemning underveis vil bli enda bedre, både ved begge de åpne serveringshyttene langs traseén (Høsenfjellhytta i Os og Skistuggu i Røros) og ikke minst ved målgang på Røros.

Berserennet 2014 går av stabelen søndag 2.mars med start for eliteklassene kl. 11:00.

Se www.berserennet.no og www.facebook.com/berserennet for flere detaljer.

Se også Berserennets side hos Skirenn.com for informasjon om vær, bilder fra Instagram og tidligere resultater, med videre.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse