RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Grafene viser trafikken på Langrenn.com i den mesterskapsfrie februar 2020 (blå) mot samme måneden i 2016 (oransje). Besøkstallene har som man ser vokst noe veldig. Grafikk: Langrenn.com / Google Analytics.

Grafene viser trafikken på Langrenn.com i den mesterskapsfrie februar 2020 (blå) mot samme måneden i 2016 (oransje). Besøkstallene har som man ser vokst noe veldig. Grafikk: Langrenn.com / Google Analytics.

Besøket på Langrenn.com: Økte med 44% fra februar i forrige mesterskapsfrie vinter til nå i 2020

Sesongen 2019-2020 har på mange måter vært krevende og sesongavslutningen ble også rask og brutal. Men heldigvis har det vært mange lyspunkter også gjennom året.

Tips en venn  Skriv ut

Sesongen 2019-2020 har på mange måter vært krevende og sesongavslutningen ble rask og brutal. Men heldigvis har det vært mange lyspunkter også gjennom året.

Sett med sportslige øyne har norsk langrenn både på breddenivå og hva eliten gjelder gått fra suksess til suksess.

Langrenn.com har mange profileringspartnere innenfor ulike segmenter, blant annet turrenn. Flere av disse melder om veldig gode deltakertall. Dette stikk i strid med hva man skulle tro som følge av en snøfattig vinter i befolkningsrike områder.

Gjennom de omfattende og brede portaltjenestene, som er her på Langrenn.com, inkludert den omfattende resultatservicen, ser vi også at deltakelsen i aldersbestemte klasser (barn, ungdom, junior og senior) har holdt seg svært godt også i vinter.

Til Hovedlandsrennet for 15- og 16-åringer, som gikk ved Nybygda i slutten av februar, var det tett på 1000 påmeldte per dag.

NM Junior, som skulle vært på Beitostølen nå siste helg, men som dessverre ble korona-stoppet, lå på tilsvarende tall.

Kraften i nasjonalidretten er med andre ord fortsatt stor, om noen skulle være i tvil om det, selv om det også for langrenns vedkommende svinger litt over tid. Tilgangen på snø, størrelsen på barne- og ungdomskullene og ikke minst ildsjeler som står på tidlig og sent, er blant de viktige faktorene.

Foran denne vinteren antok jeg personlig at interessen og trafikken på Langrenn.com kanskje ville være hakket lavere enn normalt. Dette begrunnet i et mesterskapsfritt år (altså verken OL eller VM for seniorene).

Men så smalt det til allerede i september. Da kunne jeg publisere følgende overskrift:

* Vekst rett til himmels for Langrenn.com i september: TRAFIKKEN ØKTE MED 57% TIL 289.000 UNIKE BRUKERE

Var dette et blaff i høstsola, eller et lovende tegn om noe mere.

Det skulle vise seg at det var noe mere, mye mere på gang. Etter Tour de Ski som avrundet tidlig i januar kunne jeg bruke en tittel som dette:

* SOLEKLAR BESØKSREKORD FOR TOUR DE SKI PÅ LANGRENN.COM: 368.000 unike brukere hadde 747.000 besøk og 1,5 millioner sidevisninger

Men like fort som de norske løperne sprintet rundt i løypene under Tour de Ski, så smeltet snøen unna i lavereliggende strøk. Den ene januarstormen etterfulgte den andre, og januarstormene fortsatte gjennom februar. Ville dette knekke trafikken videre utover.

Nei, det gjorde den ikke. For det første så har snøen holdt seg veldig godt i høyere strøk. Sånn cirka 700-800 meter over havet og videre oppover har det vært snø i massevis.

Og i "Fjord og Fjell-landet Norge" er det sjelden lang vei til noen fra havsnivå og opp til nydelige langrennsløyper.

I tillegg gjorde den kalde perioden i november og desember, i kombinasjon med flere år med godt fellesskapsarbeide fra Skiforbundet, klubber og destinasjoner rundt dette med snøproduksjon, at det egentlig er overraskende få renn som ble avlyst i januar og februar. Enten har snøen fra førjulsperioden faktisk stått distansen, i kombinasjon med produksjon av kunstsnø, eller så har løsningen vært å flytte rennet lenger innover i dalen, opp på åsen, opp i fjellet osv.

I sum kan vi derfor se at også februar fikk sine besøksrekorder her på Langrenn.com. I tillegg er det også slik at det er viktig å sammenligne likt med likt, altså ikke epler mot bananer.

For i februar 2019 hadde vi Seefeld-VM, i februar 2018 var det OL i Pyeongchang og året før der igjen kunne februar by på Lahti-VM.

Så for å finne sammenligningsgrunnlag mellom årets epler og forrige gang det var epler, må vi tilbake til 2016. Heller ikke det året var det noe stort internasjonalt mesterskap.

Da finner vi at det i februar 2020 ble levert ut 2,4 millioner sidevisninger til litt over 1 million og 29 tusen besøk fra 428.000 unike brukere.

I 2016, for 4 år siden, var det i februar det året, så mye som 297.000 unike besøkende, men i år vokste dette altså til så mye som 428.000.

** Dette er en vekst på formidable 44 prosent **

Når ovenstående ord skrives er det dessverre kort tid siden det ble meddelt at all konkurranser må opphøre, som følge av føringer fra myndighetshold som ledd i å bekjempe koronaviruset og COVID-19.

Dette skjedde samtidig som vi var på terskelen til enda flere pulserende vinteruker, med finale i world cup, nevnte junior-NM og NM del 2 for seniorer, samt mange begivenheter innenfor turrenn, som for eksempel Birken, Skarverennet, Troll Ski Marathon, Red Bull Janteloppet, Red Bull Nordenskiöldsloppet, Reistadløpet, Ylläs-Levi og Kobberløpet etc. etc.

Tross alt er det slik at sesongen normalt ikke er ferdig før Fossavatn Ski Marathon på Island og vårt eget Svalbard Ski Marathon er tilbakelagt, de begge går normalt i månedsskiftet april/mai.

Senvinteren 2020 blir derfor ikke som det var forventet at den skulle bli. Det er både trist og leit, samtidig håper jeg at den jevne Langrenn.com-leser tenker som meg, altså at vi gleder oss over alt vi rakk å gjennomføre før bommen gikk ned.

Sesongåpningene før jul gikk som de skulle, det samme gjorde Tour de Ski, verdenscupen har rullet og gått det aller meste av programmet den skulle gjennomføre, det samme gjelder Visma Ski Classics hvor 9 av 12 renn ble unnagjort på beste vis, NM del 1 ble en flott skifest, Hovedlandsrennet gikk som det skulle, drøssevis av turrenn rakk vi å gjennomføre, kretsmesterskap, lokale renn, sonerenn med mere ble arrangert, mye av norgescup for junior og senior er arrangert, 2 av 3 runder i Skandinavisk Cup ble tilbakelagt og i tillegg ble Junior-VM og U23-VM arrangert helt i siste liten.

Selv om vi alle skiglade feller noen tårer, må vi altså ikke glemme at vinteren 2019-2020 ga oss mye glede også.

Og når døren nå er lukket noen uker før tiden for sesongen 2019-2020, så betyr det at nye dører åpner seg opp. Reise- og konkurranseforbud frigjør for eksempel mye tid både for utøvere og for oss som videreformidler prestasjoner i ulike plattformer.

Selv så jeg allerede i forrige uke at jeg kan fremskynde en del ting for nettstedet Langrenn.com og ta fatt i disse oppgavene langt tidligere enn planlagt. Jeg skal også få gjennomført en del Langrenn.com-tanker jeg vet at det ellers aldri ville blitt rom for.

En av de viktigste leveregelene her i livet er tross alt: – Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Bruk tiden godt og fornuftig så holder vi sammen trøkket både på og utenfor Langrenn.com frem til ting igjen normaliserer seg, videre gjennom våren og sommeren og snart er det igjen tid for vinter og skiløping!

Ønsker samtidig deg og dine alt det beste gjennom unntakstilstanden og de ulemper koronakrisen fører med seg!

Skihilsen Geir Nilsen
Redaktør Langrenn.com


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse
Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

DEL 1: OVERTRENT ELLER FEILTRENT? Hva er forskjellen, og er det ene verre enn det andre? Hvem er mest utsatt?

Mangeårig landslagstrener: – Færre ungdommer som klager over «pakka lår»

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

TRENING: TAR DU MARTHE KRISTOFFERSENS UTFORDRING?

– Det er jo en ganske intensiv økt og så snakker vi mye syre

Emit Time Station ETS2 4G.

TIDTAKING: EMIT FRA NORGE MED VERDENS MEST NØYAKTIGE OG DRIFTSSIKRE TIDTAKERSTASJON

Intervju med Emits Tommy Jauhojärvi: – Et trangt nåløye for å få godkjenning