Resultater: Rekordløpet Lier| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5| Ep. 6|
Illustrasjonsbilde fra Birkebeinerritet. Foto: Birken AS/Lars Krogsveen.

Illustrasjonsbilde fra Birkebeinerritet. Foto: Birken AS/Lars Krogsveen.

Birken - Birkebeinerrittet 2016 - Fullt program

Her finner du oversikten over alle Birkebeinerrittene som arrangeres 26.-28. august:

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Dette er Birkebeinerrittene 26.-28. august 2016:

Birkebeinerrittet 27. august
Birkebeinerrittet er verdens største terrengritt over fjellet og arrangeres for 24. gang lørdag 27. august. Start er på Rena og mål er på Lillehammer.

Løypa er 86 km og går i flott skogs- og fjellterreng. Vi forventer ca.11 000 deltakere på startstreken i årets ritt.

Nytt av året er ny, justert trasè, kortet ned med 6 km og gjennomsnittstiden er forventet noe raskere.

• Rune Høidahl har løyperekorden for menn fra 1998 på 2.30.59. Rune Høidahl har vunnet rittet 6 ganger.

• Gunn Rita Dahle Flesjå kommer rett fra Rio til Birken. Hun er selve Birkendronninga og har løyperekorden for kvinner fra 1997 på 2.56.05. Hun har vunnet flest ganger av kvinnene, 8 ganger. Pia Sundstedt har vunnet 6 ganger.

FredagsBirken sykkel 26. august
FredagsBirken er et mer trimpreget arrangement dagen før det ordinære Birkebeinerrittet. I år arrangeres FredagsBirken for 9. gang. Traseèn er den samme som det ordinære rittet. Løypa er 86 km med start i Rena sentrum og målgang utenfor Håkons Hall på Lillehammer. Det er ingen merkekrav og du kan velger med eller uten tid. FredagsBirken inngår i Birkebeinertrippelen.

UltraBirken sykkel 26. august
UltraBirken arrangeres for 7. gang i år. Dette er et ritt for de tøffeste terrengsyklistene. Nytt av året er start på Pellestova for å komme raskere til fjells og at aldersgrensen er senket fra 19 til 17 år. Målgang er ved Håkons Hall på Lillehammer. Løypa er ca. 110 km og løypetraseen kunngjøres mandag før rittet. Antall deltakere er begrenset til 600.

HalvBirken sykkel 26. august
Fredag 26. august arrangerer vi HalvBirken sykkel for andre gang. Løypa er 41 km (3 km kortere enn i 2015) med start ved Pellestova i Øyer og mål ved Håkons Hall på Lillehammer.

HalvBirken sykkel passer for deg som vil oppleve Birkebeinerstemningen og som kanskje synes Birkebeinerrittet på 86 km er for langt eller har for krevende trasé.

BarneBirken sykkel 26. og 28. august
BarneBirken sykkel arrangeres på Rena fredag 26. august og på Lillehammer søndag 28. august. På Rena er start og mål ved startslusen til Birkebeinerrittet.

På Lillehammer er start og mål på Birkebeineren Skistadion. Alle som er 0-11 år kan delta og det er påmelding helt frem til start. Det er egne aktiviteter for barna i start- og målområdet.

UngdomsBirken 28. august
UngdomsBirken sykkel er for alle mellom 12 og 16 år og arrangeres i år for 11. gang. Start og mål er på Birkebeineren Skistadion, Lillehammer.

Lengden på løypa for klassene 12-14 år er 16 km. Lengden for 15-16 årsklassen blir ca 17 km, en km lengre enn i 2016, etter ønske fra deltagerne.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse