Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Marit Bjørgen inviterer til jentesamling i Holmenkollen med trening, tips og nettverksbygging på programmet. Foto: Holmenkollen Treningslab

Marit Bjørgen inviterer til jentesamling i Holmenkollen med trening, tips og nettverksbygging på programmet. Foto: Holmenkollen Treningslab

Bjørgen i spissen for jentesatsing

Skal skape miljø, bremse frafall og øke motivasjonen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Samlingen er den andre i rekka av en serie utviklingssamlinger, og en del av et nytt, helhetlig konsept for jenter som ønsker å satse på langrenn.  

Det er Holmenkollen Treningslab, der Marit Bjørgen er medeier, som står bak de nye utviklingssamlingene. 

Øser av sine erfaringer
Bakgrunnen for initiativet er at skidronninga ønsker å dele erfaringer og kompetanse fra sine tiår på verdenscupnivå med neste generasjons løpere. Derfor har Bjørgen utviklet et helhetlig konsept som består av varierte fysiske økter i sitt eget hjemmeterreng, så vel som faglig påfyll rundt temaer som trening, ernæring og motivasjon og egne erfaringer rundt hva som skal til for å lykkes. 

Jentesamlingene er åpen for norske, svenske og finske jenter fra 16 til 20 år, uavhengig av klubb- eller teamtilhørighet. 

En viktig del av formålet med samlingen er nemlig å bidra til mer kontakt på tvers av etablerte miljøer slik at jentene får et større nettverk å støtte seg på, både sportslig og sosialt. Det vil gi bedre og bredere matching, erfaringsutveksling og kompetanseflyt. Håpet er at det kan redusere frafallet blant jenter i junioralder, føre til at flere satser lenger, og på den måten både heve nivået og øke skigleden. 

Samlingen åpner med en kort styrkeøkt etter innsjekking torsdag 21. oktober, fortsetter med tre aktiviteter, derav to fysiske økter, fredag og lørdag, og avsluttes søndag 24.oktober etter langtur, lunsj og gjennomgang av teknikkfilming fra helga. 

Bjørgen vil være med på seks av de sju treningsøktene og foredraget om ernæring og prestasjon. 

En av tre jentesamlinger
Oktobersamlingen er den andre av Bjørgens tre planlagte utviklingssamlinger for jenter denne sesongen. Den første jentesamlingen ble arrangert i starten av september, også den på barmark. Den neste, og foreløpig siste denne sesongen, blir en snøsamling i januar. For alle samlingene er det et tak på 30 til 40 deltakere.  

Utøverne bor på Voksenåsen hotell et steinkast fra Holmenkollen skistadion, og alle øktene foregår i Holmenkollen og området rundt. 

I tillegg til Marit Bjørgen, består trenerstaben av tre andre Barbro Sætha som satser langløp ved siden av jobben som personlig trener, mental trener og ernæringsrådgiver, treningsansvarlig på Holmenkollen Treningslab Sondre Sundby som er bror av Martin Johnsrud Sundby og fortsatt en viktig treningsrådgiver for Martin i hans satsing på langløp, samt tidligere rulleskiverdensmester Ragnar Bragvin Andresen.

Holmenkollen Treningslab ligger i tilknytning til nasjonalanlegget i Holmenkollen. Laben åpnet høsten 2019, og tilbyr blant annet testing, trening med personlig trener og treningsoppfølging. 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Johannes Høsflot Klæbo og sprintlandslaget er på vei til sin andre høydesamling i disse dager. Her fra høydesamling i Lavaze tidligere i høst. Illustrasjonsfoto: NSF

Fallgruver og risikoer med høydeopphold

TEMA: På innsiden av en høydesamling

Helene Marie Fossesholm står over høydesamlingen i Italia. Foto: Madshus

Fossesholm står over landslagets høydesamling i Italia

Vil ikke risikere å spolere sesongoppkjøringen

Aleksandr Bolsjunov etter seieren i Tour de Ski i vinter. Nå spørs det hvordan OL-sesongen blir for den russiske skistjernen, som har slitt med helsa siden juni. Foto: Morten Sætha

Mer trøbbel for Bolsjunov

Ny operasjon for den russiske langrennsstjernen, har slitt med helsa siden juni.

Annonse