-->
Marit Bjørgen forbereder seg til verdenscuprunden i Szklarska Poreba 2012. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Marit Bjørgen forbereder seg til verdenscuprunden i Szklarska Poreba 2012. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Bjørgen innlagt for hjerteproblemer

OPPDATERT: Tour de Ski ryker for Marit Bjørgen (32) etter at hun ble lagt inn på sykehus for hjerteproblemer, men VM skal ikke være i fare for langrennsstjernen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Bjørgen ble innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim for hjerterytmeforstyrrelser lørdag kveld. Hun ble utskrevet fra sykehuset søndag.

Rognes-jenta må stå over et av vinterens store mål, Tour de Ski. Hun var en av sammenlagtfavorittene og jaktet sin første seier i den prestisjetunge konkurransen.

To annenplasser er hennes beste plassering i Touren. Landslagstrener Egil Kristiansen regner med at hun er tilbake for fullt i god tid før VM i Val di Fiemme i månedsskiftet februar/mars.

– Når hun står over Tour de Ski, kommer hun til å være ekstra skjerpet i Val di Fiemme, sier Kristiansen til NTB.

Han frykter ikke at hjertetrøbbelet skal ødelegge sjansene hennes til nye VM-triumfer.

– Nei, det er jeg ikke redd for i det hele tatt.

Intervalløkt
Bjørgen skal ha merket fredag at noe ikke var som det skulle. På en intervalløkt dagen etter følte hun seg tung under oppvarmingen og første drag.

Ifølge landslagstreneren var hjertefrekvensen unormal, men den normaliserte seg på de neste dragene. Bjørgen fullførte derfor økten.

– Pulsen var høyere enn normalt. Etter hvert normaliserte det seg, men vi ønsket å utrede hva det var for noe. Det er så langt ikke blitt funnet noe galt, sier Lunder til NTB.

Bjørgens personlige lege, Hans Petter Stokke, sier hun tidligere ikke har opplevd hjerterytmeforstyrrelser.

– Hun har ikke hatt noe problematikk tidligere som har noe felles med dette, sier Stokke til NTB.

Hun skal overvåkes de neste dagene for å se hvordan hjertet oppfører seg hvis hun skulle få en ny episode med hjerterytmeforstyrrelse.

– Vi kan ikke si om ting er ufarlig eller ikke før vi har fått karakterisert dette nærmere. Vi tror dette er en ufarlig og harmløs sak, men vi er ikke sikre på det. Derfor har hun fått konkurranseforbud, sier han.

Stokke sier de håper å være ferdig med observasjonstiden rundt nyttår og at Bjørgen dermed snart kan være tilbake i konkurranse.

– Slag i trynet
Egil Kristiansen forteller at Bjørgen allerede har fått klarsignal til å trene igjen.

– Hun har fått grønt lys til å trene som normalt. Men siden det har vært litt usikkerhet, så er valget å droppe Tour de Ski som er en så tøff belastning, sier Kristiansen.

Han har snakket med Bjørgen etter at 32-åringen ble innlagt på sykehus.

– Hun har det bra, men det var selvfølgelig tungt å få beskjed om at hun ikke kan gå Tour de Ski. Det var et slag i trynet. Men hun tar dette veldig greit. Det verste er nok at hun ikke får gått Touren, forteller Kristiansen.

– Helsen går foran alt. Nå er det viktigste at Marit blir utredet skikkelig og kommer tilbake til normalen igjen. Så får vi se hvor lang tid det tar før hun kan stille til konkurranse igjen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Tour de Ski starter i tyske Oberhof lørdag 29. desember. Det skal gås sju etapper, og Touren avsluttes i Val di Fiemme 6. januar.

 

Se også
Helsen går foran Tour de Ski


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus