-->
Foto: Jesper Johnsson

Foto: Jesper Johnsson

Bjørgen kan feste grepet

Marit Bjørgens største utfordrer i verdenscupen, Virpi Kuitunen, stiller ikke til start i Kuusamo. - Hun er kvitt feberen, men er fortsatt slapp, sier Magnar Dalen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Fjorårets verdenscupvinner, Virpi Kuitunen, stiller ikke til start i Kuusamo. Dermed kan Marit Bjørgen sikre seg verdifulle verdenscuppoeng.

Syk før Beitostølen
- Vi tenker ikke i de baner i starten av en sesong, men det er klart at det er dumt for hvert poeng konkurrentene får, sier Finlands trener Magnar Dalen til langrenn.com.

Kuitunen dro på seg en kraftig forkjølelse i forkant av rennene på Beitostølen og har slitt med feber og slapp kropp.

- Feberen er borte, men kroppen er fortsatt slapp. Hun har hatt en kraftig forkjølelse etter at hun ble syk natten før verdenscupen på Beitostølen. Det ble ikke anbefalt fra vår lege eller meg at hun skulle gå i helgen, forklarer Dalen.

Neste helgs verdenscup i Davos regner imidlertid Kuitunen å få med seg.

- Hun er nok tilbake i Davos. Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt er sesongens hovedmål, samtidig som at denne sesongen er en forberedelsesprosess frem mot VM i Liberec 2009, uttaler landslagstreneren.

Likt som fjoråret
Sesongoppkjøringen til Kuitunen har imidlertid gått som planlagt.

- Den har vært ganske lik fjoråret, kommenterer Magnar Dalen.

Resten av de finske laget stiller mannsterke til start.

- Vi får se om det er noen andre som kliver frem når dronningen sover. Vi snakker imidlertid aldri om målsetninger i form av resultater ettersom vi aldri kan kontrollere hvordan konkurrentene kommer til å gå. Vi må fokusere på å få til et så godt løp som mulig, avslutter Magnar Dalen til langrenn.com.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut