Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Bjørgen leder Tour de Ski

Marit Bjørgen spurtet inn til seier foran svenske Charlotte Kalla på dagens 10 km jakstart. Dermed tar hun også over den gule trøya sammenlagt.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Marit Bjørgen gikk et taktisk godt renn på dagens 10 kilometer jakstart i fristil. Charlotte Kalla tok andreplassen etter å ha ligget i tet gjennom store deler av løpet.  Polske Justyna Kowalczyk ble nummer tre.

Det betyr at Bjørgen tar over sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

- Det var et bra løp. Jeg brukte den første runden til å spare litt krefter, og klarte etter hvert å ta igjen Kuitunen. Jeg var klar over Kalla, men på sisterunden kjente jeg at skiene var veldig gode og derfor klarte jeg heldigvis å slå henne, sier Marit Bjørgen til NRK.

Det ble et tett oppgjør gjennom hele den 10 kilometer harde løypa. En gruppe på fem løpere samlet seg fort i tet, med en stor gruppe jagende bak. Charlotte Kalla satte inn en tempoøkning mot slutten av den andre runden og flere av løperne måtte slippe noen sekunder.

En av de store favorittene og gårsdagens vinner, Virpi Kuitunen, var den som først måtte slippe tetpulja. Hun gikk til slutt inn til en fjerdeplass, 15 sekunder bak Bjørgen.

På de siste hundre meterne ristet Bjørgen av seg Kowalczyk og inn på oppløpet kom hun likt med Charlotte Kalla. Bjørgen viste seg som den sterkeste og vant med to tideler.

Vibeke W. SKofterud ble nest beste norske på 14. plass, tett fulgt av Astrid Uhrenholdt Jacobsen på 15. plass.

Øvrige norske plasseringer:
22. Kristin Størmer Steira
23. Kristin Mürer Stemland
24. Therese Johaug

Fullstendig resultatliste:
10km jaktstart kvinner Tour de Ski

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut