Eirik Brandsdal jubler over å ha vunnet sprinten under verdenscupen i Lahti 2015. Foto: Laiho/NordicFocus.

Eirik Brandsdal jubler over å ha vunnet sprinten under verdenscupen i Lahti 2015. Foto: Laiho/NordicFocus.

Bjørn Dæhlies staver staker seg fra suksess til suksess

- Hele prosjektet har holdt kvalitet hele veien, og resultatet ble veldig bra, sier Eirik Brandsdal. Han har i tillegg til å delta i utviklingen også staket seg fra seier til seier med de nye stavene.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Active Brands lanserer fire ulike modeller av carbonstaver under merkevaren Bjørn Dæhlie. Produktsjef Ståle Buraas har satt seg et mål om å bli den beste på langrennsstaver for eliteløperne.

- Hele prosjektet har holdt kvalitet hele veien, og resultatet ble veldig bra, sier landslagsløperen Eirik Brandsdal, som har vært med på utviklingen.

Active Brands ønsket å bli forhandlere av staver, og kom dermed fram til at de ville utvikle sitt eget produkt. Nå har merkevaren Bjørn Dæhlie lansert fire ulike modeller av carbonstaver, tuftet på tilbakemeldingene fra landslagsløperne Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eirik Brandsdal.

- Hele stavprosjektet er basert på en utvikling av, for og med dagens og morgendagens toppidrettutøvere. Derfor har vi brukt Jacobsen og Brandsdal som testpiloter under vårt prosjekt, sier produktsjef Ståle Buraas fra Active Brands.

- Begge eliteløperne har vært parametere for hva som kreves av en stav etter dagens behov og krav, legger han til.

Les videre nedenfor bildet
vc-davos-15-01-f-felgenhauer.jpg
Astrid Uhrenholdt Jacobsen ligger med sine Bjørn Dæhlie-staver i front av verdenscupfeltet under sprinten i Davos sist helg. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Kvalitetstegn
Buraas er stolt over å ha Jacobsen og Brandsdal på stavene allerede, i tillegg til Therese Johaug.

- Astrid og Eirik brukte stavene gjennom hele forrige sesong, og sikret til sammen Norge fire gull, ett sølv og tre bronse i World Cup og VM. Først nå er stavene ute i butikk, fortsetter Ståle Buraas.

- Jeg har vært med på hele prosessen, og er svært fornøyd med resultatet. Foreløpig har jeg ikke brukket staven under sprint, noe jeg vil si er et kvalitetstegn, sier testpiloten Eirik Brandsdal fra sprintlandslaget.

Samarbeid bygd på tillitt
Videre legger Buraas til at samarbeidet med landslagsløperne om stavene fra Bjørn Dæhlie er bygd på tillit.

- Selv om vi har en kontrakt, har de full rett til å bytte staver før en konkurranse om de føler seg usikre. Dette har heldigvis aldri vært et tema, fortsetter salgssjefen fra Active Brands.

- Staver er litt smak og behag, som krever tilvenning. Det har ikke alltid vært like lett å forklare hva jeg var ute etter, men vi kom fram til et veldig bra produkt til slutt, påpeker Brandsdal.

Fortsetter nedenfor bildet
vc-drammen-15-02-f-nilsen.jpg
Da Langrenn.com møtte Eirik Brandsdal i Drammen i mars 2015 hadde han akkurat vunnet verdenscupens sprintfinale der, med stavene fra Bjørn Dæhlie. Bare 4 dager i forveien toppet han sprinten i Lahti. Og sesongen vi nå er i gang med har allerede gitt seier på Beitostølen og 2. plass i Kuusamo. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Matcher dagens marked
Målet er at Bjørn Dæhlie-stavene skal bli de beste på markedet, til tross for den harde konkurransen.

- Før vi lanserte stavene var vi opptatt av at utøverne fikk en stav med de egenskapene de ønsket, i tillegg at stavene måtte matche dagens marked, sier Buraas.

- Det mener jeg vi har klart, og neste mål er å bli den aller beste, sier han avslutningsvis.

vc-davos-15-04-f-felgenhauer.jpg
Seiersmaskinen Therese Johaug vinner og vinner, det gjør hun med de iøyenfallende oransje stavene fra Bjørn Dæhlie. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut