Ole Einar Bjørndalen på sprint under verdenscupen i Östersund 2015. Det endte med tredjeplass. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Ole Einar Bjørndalen på sprint under verdenscupen i Östersund 2015. Det endte med tredjeplass. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Bjørndalen før VM: - Uttellingen har vært for dårlig

– Stang ut er det aldri. Det er dyktighet det går på, sier Ole Einar Bjørndalen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Norske skiskyttere har vunnet tre individuelle og like mange stafettseirer og vært på pallen totalt 16 ganger i verdenscupen i år. Det synes ikke Ole Einar Bjørndalen er godt nok.

– Det laget vi stiller med denne sesongen er nok det beste vi har hatt noensinne, men uttellingen, sett i forhold til talentene, har vært for dårlig, sier veteranen til NTB bare to dager før VM-alvoret braker løs i Holmenkollen.

Mesterskapet innledes med blandet stafett torsdag, der den norske kvartetten er med i favorittsjiktet.

Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø går for gullet, men venter sterkeste konkurranse fra Tsjekkia, Tyskland, hvis tyskerne stiller med sitt beste lag, og kanskje Frankrike.

Bjørndalen går ikke stafetten. Han sier han gjerne skulle ha sagt at det var selvvalgt, men slik er det ikke. Han er vraket til fordel for to løpere som er bedre. Det synes han er greit nok.

Dyktighet
Bjørndalen har vunnet 94 verdenscupseirer i skiskyting. Det er blitt 30 VM-medaljer på ham (19 gull).

Han har i tillegg vunnet 13 OL-medaljer (8 gull). Veteranen på 42 år er mesternes mester innen skiskytingen.

Denne sesongen har han ikke lykkes spesielt godt, men det har ingen av de andre norske løperne heller, og det er noe Bjørndalen er opptatt av i innledningen til VM på hjemmebane.

– Jeg mener helt klart at vi burde hatt bedre uttelling for laget, for vi har løpere som er gode nok til, mener han.

– Har det vært stang ut eller er det andre forklaringer?

– Stang ut er det aldri. Det er dyktighet det går på. Derfor vil jeg si at vi har en vei å gå, og den har vi allerede begynt på. Toppresultatene våre er bra, men som lag har vi ikke prestert på det ønskede nivået.

– Det gjelder ikke bare for denne sesongen, men det har vært på samme måte de siste to årene. Vi har mer å gå på, sier Bjørndalen.

Alt kan skje
Selv skal «evighetsmaskinen» i gang til helgen med sprint. Selv om han ikke ønsker å være veldig konkret med hvor han mener han har de største sjansene sine, går han lagt i å antyde at sprinten ser ut til å være en bra mulighet.

– Det er jo i sprint jeg har hatt mest suksess tidligere, så jeg forbereder meg maksimalt til den, men om det er den distansen jeg kan hevde meg best i, er umulig å si nå.

– Jeg tror det er ganske likt fordelt på alle løp. Det gjelder å ta sjansen den dagen du treffer, enten det er sprint eller andre løp, forteller Bjørndalen til NTB.

Han har vært med i store mesterskap i Norge også tidligere, både i Lillehammer-OL i 1994 og i skiskytter-VM i 2000.

– Jeg har jo gått noen mesterskap på hjemmebane før ja, både i 1994 (OL) og i 2000 (VM). I 1994 var jeg ikke forberedt i det hele tatt.

– Seks år etterpå, i 2000, var jeg ganske godt forberedt, men det ble ikke noe topp-topp. Det ble noen medaljer, men ikke noe mer enn det, så jeg håper jeg treffer enda litt bedre med formen nå, sier «Kongen av Skiskyting».


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus