---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Ole Einar Bjørndalen jubler for sin 95. verdenscupseier. Det skjedde på normaldistansen i Östersund. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Ole Einar Bjørndalen jubler for sin 95. verdenscupseier. Det skjedde på normaldistansen i Östersund. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Bjørndalen-seier ga VM-rush

Per Bergerud og medarbeiderne hans i organisasjonen for skiskytter-VM i Oslo 2016 jubler etter at Ole Einar Bjørndalen ga dem en skikkelig håndsrekning.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Da veteranen gikk til topps i verdenscuprennet i Östersund var effekten på billettsalget til neste års VM i Holmenkollen målbar med umiddelbar virkning.

Det er ingen tvil om at interessen rundt skiskyting i Norge er stor, og blant alle skiskytterinteresserte har Bjørndalen en spesiell plass.

– Sammenlignet med normalt dagssalg de siste ukene var Bjørndalen-effekten tydelig.

– Utslaget kom rett etter målgang i rennet han vant, og salget steg markant, sier Per Bergerud, administrerende direktør for VM-arrangementet i en pressemelding.

Det skal ha vært en umiddelbar økning på 50 prosent i salget, så bedre drahjelp kunne VM-arrangørene knapt ha fått.

Mesterskapet starter 2. mars. Totalt er det 11 medaljeøvelser. Det er åtte konkurransedager, og VM-avslutningen går i Holmenkollen 13. mars.

Drar ikke lasset alene
At skiskyting har en spesiell plass i det idrettsinteresserte norske folks hjerter, hersker det ingen tvil om.

Det som ligger fast er at billettsalget til mesterskapet på vårparten neste år, har steget med 25 prosent i uken etter oppstarten av sesongen på Sjusjøen.

– Vi stormer mot 60.000 solgte billetter allerede, sier Bergerud.

Han legger ikke skjul på at han er begeistret over den store og økende interessen etter hvert som vinteren er i ferd med å ta tak.

Bergerud og folkene hans har også merket seg at trafikken på arrangørens internettsider stadig øker.

– Vi vet at skiskyting er den mest populære TV-sporten her i landet. Nesten annenhver nordmann har skiskytingen som sin favorittidrett, og det kommer tydelig til syne nå, forklarer den tidligere hoppkongen.

Åpner med mixed stafett
VM kommer til å åpne med mixed stafett i Holmenkollen.

Da denne stafetten ble vist fra verdenscupen i Östersund, fulgte 620.000 nordmenn rennet via fjernsynet.

Det sier litt om den enorme interessen.

Det er en av grunnene til at arrangørene venter «stinn brakke» i Holmenkollen i forbindelse med VM.

Det er fortsatte måneder til mesterskapet starter. Med 60.000 solgte billetter allerede har arrangørene virkelig grunn til å være svært fornøyde.

Da VM i nordiske grenser gikk i skianlegget i Holmenkollen i 2011 var det både folkefest og folkevandring til VM-arenaen.

Alt ligger til rette for at det kan skje igjen i mars neste år.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus