Ole Einar Bjørndalen. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Ole Einar Bjørndalen. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Bjørndalen vraket fra OL-troppen

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen ble ikke tatt ut til OL i Pyeongchang. 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen ble ikke tatt ut til OL i Pyeongchang. Vrakingen ble offentliggjort mandag.

Bjørndalen ble ikke innstilt til OL av sitt eget forbund. Olympiatoppen har i etterkant vurdert grunnlaget for innstillingen, men valgte ikke å overprøve Norges Skiskytterforbund.

Det er første gang siden 1992 at Bjørndalen ikke blir å se på startstreken i et vinter-OL.

– Som det fremgår av uttaket, er det de første olympiske leker siden 1992 hvor Ole Einar Bjørndalen ikke blir en del av den norske OL-troppen. Det angår alle oss som er opptatt av vintersport.

– Bjørndalen ble ikke innstilt til uttak av idrettssjefen i skiskyting, og Olympiatoppen har i etterkant av innstillingen hatt grundige diskusjoner med ledelsen i skiskyting om uttaket, og utfordret grunnlaget for innstillingen, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i en pressemelding.

– Foran sesongen ble det for skiskytterne lagt en tydelig plan med resultatkrav, kriterier og uttakstidspunkt, som både trenere og utøvere forpliktet seg til. Resultatene Ole Einar Bjørndalen har oppnådd individuelt i verdenscupen (18, 31, 18, 28, 46, 52, 36, 42) er ikke gode nok.

– Han har dessverre ikke oppnådd kravene, og det er andre løpere på laget som har prestert bedre og oppfylt kriteriene. Disse løperne fortjener naturligvis muligheten til å delta i Pyeongchang, fortsetter Øvrebø.

Bjørndalen stoppes dermed fra å delta i sitt sjuende OL.

Herrelaget i skiskyting består dermed av Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bøe, Emil Hegle Svendsen, Lars Helge Birkeland, Erlend Ø. Bjøntegaard og Henrik L'Abbe Lund.

– I tillegg er det aller viktigste for Olympiatoppen og skiskytterforbundet nå å bidra til at de uttatte medaljekandidatene i skiskyting får optimale forberedelser foran OL.

– Som toppidrettssjef synes jeg det er synd at Bjørndalen ikke har klart OL-kravene, slik at vi kunne ha opplevd ham på startstreken i et sjuende vinter-OL.

– Som tidenes vinterolympier vil han for alltid ha en stor plass i norsk idrettshistorie, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Ole Einar Bjørndalen har tatt hele åtte OL-gull i løpet av sin fantastiske karriere. Det er også blitt fire OL-sølv og én OL-bronse.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut