Alexander Bolshunov. Foto: Thibaut/NordicFocus

Alexander Bolshunov. Foto: Thibaut/NordicFocus

Bolshunov dropper trening på snø i høst

Borodavko mener trening på bre i høyden har lite for seg

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Treningsgruppen til Jurij Borodavko som inneholder blant andre Alexander Bolshunov, Natalia Nepryaeva og Denis Spitsov er i disse dager i Ramsau og forbereder seg før OL-sesongen.

Mange løpere på alle nivåer bruker mye energi på å jakte snø, også på sommeren og høsten. Når man er på samling i den østerrikske skimetropolen er daglige besøk oppe på Dachsteinbreen (2700moh) et vanlig innslag. For det russiske laget stiller det seg derimot litt annerledes. Antall dager på snø så langt denne sesongen er null, og slik vil det fortsette til starten av november skal vi tro Borodavko.

Mens køen til gondolen er lang hver morgen, bruker det russiske laget all sin tid nede i dalen og trener rulleski og løping.

- Det er to forskjellige forberedelser man kan gjøre på ski før vinteren. Gå på en isbre i høyden eller i en tunell i lavlandet. Vi har prøvd tuneller to ganger, begge gangene har halve laget blitt syke. Høyden er vi forsiktig med. Å trene på 2700 meters høyde er en hard belastning. Vi må gå sakte og vær- og føreforholdene er ofte utfordrende. Det er ikke skigåing, men en gåtur på ski. Det blir det lite teknisk utbytte av, forteller trener Borodavko til Daily Skier.

- Vi bruker tiden på rulleski og løping på en mye mindre krevende høyde (Ramsau ligger 1100-1200 moh). Tidlig i november drar vi på snø og i løpet av 5-7 dager har vi fått tilbake skifølelsen, avslutter den russiske treneren.

Dette er i sterk kontrast til de fleste konkurrentene som har flere lange høydeopphold med skigåing på bre for å forberede seg til vinteren og akklimatisere seg før OL i Beijing som gjennomføres på 1800 meter høyde.

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Svenskenes store OL-håp William Poromaa må reise hjem fra høydesamling i Val Senales bare noen dager etter at svenskene startet sin landslagssamling i den populære italienske alpedestinasjonen. Her fra Blink-festivalen i sommer, der Poromaa var på pallen i Lysebotn Opp. Foto: Blink/Atle Mork

William Pooroma må reise hjem fra høydesamling

Svenskenes store håp for OL stoppes av sjukdom nok en gang.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Charlotte Kalla under verdenscupen i Oslo og Holmenkollen. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Hva kreves for å bli en god langrennsløper?

Kommentar til debatten omkring spiseforstyrrelser

Christoffer Callesen under et langt brudd med Kjetil Hagtvedt Dammen i Vasaloppet 2016. Foto: Rauschendorfer / NordicFocus

NRK vil sende ut Callesen som reporter midt i tetgruppa

Satser stort på langløp i vinter

Tidligsnøen er klar flere steder i landet, men hvordan får du mest ut av den? Foto: Destinasjon Trysil

Trening på tidligsnø: Hvem, hva og hvordan

Slik får du mest ut av tida i tidligsnøløypene.

Annonse