Herrenes seierspall på 15 km klassisk under verdenscupen i Nove Mesto 2020. FV: Johannes Høsflot Klæbo (2. plass), Alexander Bolshunov (1) og Simen Hegstad Krüger (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Herrenes seierspall på 15 km klassisk under verdenscupen i Nove Mesto 2020. FV: Johannes Høsflot Klæbo (2. plass), Alexander Bolshunov (1) og Simen Hegstad Krüger (3). Foto: Modica/NordicFocus.

BOLSHUNOV TOTALT OVERLEGEN I NOVE MESTO – NORSKE MENN NR. 2, 3 OG 4

Herrenes jaktstart over 15 km i Nove Mesto søndag ble en kamp om 2. og 3. plass, for vinneren viste seg å være klar nærmest fra første stavtak.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Aleksandr Bolsjunov forsvarte ledelsen og vant den 15 km lange jaktstarten søndag. Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger sikret to norske pallplasser.

Bolsjunov startet dagen drøye 24 sekunder foran finske Iivo Niskanen og 40 sekunder foran Sjur Røthe etter lørdagens fristil.

Den avstanden gjorde at russeren ikke hadde noen problemer med å vinne jaktstarten i klassisk. Tour de Ski-vinneren har vært uhyre sterk den siste tiden og fortsatte å øke avstanden til nærmeste konkurrent.

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne, men kampen om pallplassene varte helt til mål. Der var Johannes Høsflot Klæbo sterkest i spurten og knep annenplassen foran landsmann Simen Hegstad Krüger som ble nummer tre.

– Jeg må være fornøyd. Plasseringsmessig er det noe av det beste jeg har gjort. I dag føler jeg meg pigg, og det hadde vært artig å se hvordan det hadde vært om vi startet et lite halvminutt bak Bolsjunov, sa Klæbo til NRK.

Nordmennene samlet

Niskanen, som gikk ut som nummer to, hadde det langt vanskeligere i sporet og slet i tillegg med dårlige ski. Det gjorde at Røthe tidlig fikk kontakt med finnen som startet 16 sekunder foran. Allerede etter fem kilometer hadde Røthe tatt igjen Niskanen.

Bak dem jaktet både Simen Hegstad Krüger og Klæbo. Begge startet over minuttet bak vinneren Bolsjunov, men sammen kunne de hjelpe hverandre til å hente inn Røthe og Niskanen.

Etter ti kilometer var de tre norske samlet og Niskanen beit seg på og holdt følge nesten helt til mål, men på spurten var han sjanseløs.

Klæbo sterkest

På oppløpssiden var Klæbo sterkest og ledet an hele veien til mål. Bak han fulgte Krüger som tok tredjeplassen foran Røthe. Niskanen hadde ikke sjans og var nesten ti sekunder bak de norske ved målgang.

– Det er første gang jeg er på pallen i klassisk, så det er utrolig gøy, sa Krüger.

Annenplassen sikrer viktige poeng for Klæbo i kampen mot Bolsjunov i verdenscupen. Russeren med den gule ledertrøyen leder stadig, men på dagens etappe viste Klæbo styrke og er tilbake i form etter å ha slitt med forkjølelse.

– Det blir en tøff kamp helt inn. Å få med seg en andreplass her i dag og 80 poeng, det er en opptur, sa Klæbo om verdenscupsjansene.

Didrik Tønseth gikk seg opp to plasser fra 10.- til 8.-plass og fullførte en god norsk dag i sporet.

Se også: Slik gikk det med damene (3 norske i topp 4)

Verdenscup Nove Mesto
Nove Mesto, Tsjekkia - 19. januar 2020

MENN - 15 KM - JAKTSTART - KLASSISK

1. Alexander Bolshunov, Russland 37:01.3
2. Johannes Høsflot Klæbo, Norge 37:48.0
3. Simen Hegstad Krüger, Norge 37:48.5

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
V40 - Blå Extra fra Swix. Foto: Swix - Montasje: Langrenn.com.

REISTADLØPET: Swix-smurning og proteinbar fra Drytech i goodie bag

– Vi håper deltakerne setter pris på løperpakken

PROGRAM: EM Skiskyting Minsk-Raubichi 2020

Oppstart onsdag 26. februar

Kristian Bjune Sveen flankert av Dinigeer Yiliamujiang og Bayani Jialin. Foto: Privat.

Anita og Kristian kan fortelle om enorm treningsdisiplin i sine grupper

For 2 år siden hadde ingen av Anitas løpere stått på ski

Preppemaskin for langrennsløyper. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

KRONIKK: Hvorfor skiløperen bør begynne en sprint for å redde vinteren...

– En typisk løypemaskin bruker cirka 15 liter på mila