Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

Brøt avtalen – Risikerer ny utelukkelse

Risikerer å bli suspendert igjen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har ikke holdt sin del av avtalen med Verdens Antidopingbyrå innen nyttår.

Russerne risikerer dermed å bli suspendert igjen.

Det vekket stor glede i Russland og ditto forargelse i andre land da Verdens antidopingbyrå (WADA) i september opphevet utelukkelsen av RUSADA.

Da hadde den russiske antidopingorganisasjonen stått utenfor i tre år etter avsløringer om omfattende dopingjuks i russisk idrett.

Det fulgte med flere krav for å ta russerne inn i varmen. Blant annet skulle WADA få full tilgang til tidligere data og prøver fra det skandalebefengte antidopinglaboratoriet i Moskva innen nyttår.

Tirsdag kveld bekrefter WADA at Russland ikke oppfylt vilkåret om full tilgang. Dermed risikerer russerne igjen å bli suspendert fra idretten.

– Jeg er svært skuffet over at dataene fra det tidligere Moskva-laboratoriet ikke er har blitt overlevert i samsvar med avtalen med WADAs styre i september 2018, sier WADA-president Craig Reedie i en pressemelding.

WADAs uavhengige komité for regeletterlevelse skal møtes 14. og 15. januar for å komme med en anbefaling til WADA-styret om Russlands idrettsframtid. Landets sportsminister Pavel Kolobkov er informert om situasjonen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut