-->
Anton Karlsson. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Anton Karlsson. Foto: Manzoni/NordicFocus.

BRUDD FOR ANTON KARLSSON: – FREMTIDEN ER UVISS (for mannen som har vunnet grønn sprinttrøye to siste sesonger)

Magnetrøntgen ga svaret ingen ønsket seg.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Anton Karlsson skadad

Lager 157 Ski Team åkaren Anton Karlsson har de senaste veckorna brottats med en krånglande rygg, något som nu har konstaterats till ett diskbrock.

Det var under lägret i Åre för några veckor sedan som det började krångla med Karlssons rygg ordentligt. Snart därefter kunde man vid undersökningar ana att det inte var riktigt bra och detta har han nu bekräftats med hjälp av magnetröntgen.

– Magnetröntgen har visat att det rör sig om ett diskbrock, säger teamets sportchef Anton Järnberg.

Karlsson har gått in i sin tredje säsong för teamet och har de två senaste vintrarna varit Visma Ski Classics bästa sprinter då han vunnit den gröna sprintvästen.

Något som kommer att bli svårt att upprepa till vintern efter detta besked.

– Svaret var det jag och de sjukgymnaster jag jobbat med befarat skulle komma. Framtiden är oviss och det troliga är att det kommer att ta tid att rehabilitera det här, men jag har ett bra medicinskt team runt om mig och världens bästa stöd hos mina lagkamrater, berättar Karlsson.

En hård och intensiv rehab har påbörjats för att om möjligt vara tillbaka i skidspåret redan till vintern.

Det är samtidigt inte omöjligt att det kan vara operation som krävs för att Karlsson ska kunna komma tillbaka. Laget tappar en av sina spetsåkare men tappar inte tron på Karlsson som skidåkare.

– Det är ingen hemlighet att vi sätter en väldig tro till Anton och det har vi fortsatt. Just nu är han inte på banan men jag vet att han gör allt han kan för att komma tillbaka och då vet jag att han också kommer vara snabb igen, avslutar Järnberg. 

Lager 157 Ski består av förutom Anton Karlsson också av åkarna Britta Johansson Norgren, Elin Mohlin, Emil Persson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson, Øyvind Moen Fjeld och Stefan Palm.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus