Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Foto: Johan Trygg/Längd.se

Calle Halfvarsson under 15 kilometer klassisk i Trollhättan. Foto: Johan Trygg/Längd.se

Calle Halfvarsson tar grep for å unngå ny fiaskosesong

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Calle Halfvarsson har i en årrekke vært Sveriges største mannlige skistjerne. Og selv om han mangler de største seierne har han i mange år vært med helt tetsjiktet i internasjonal langrenn. Fjorårssesongen ble en ordentlig nedtur for mannen fra Sågmyra, midt mellom Falun og Mora. 

Calle Halvfarsson brøt skiatlonrennet under VM i Oberstdorf, reiste hjem til Sverige og avsluttet sin sesong i slitten av februar. VM-vinteren ble ikke som han hadde tenkt seg. Kroppen kom aldri i form etter en måneds penicillinkur rett før sesongen startet.

- Jeg vil ikke kategorisere meg selv som en av favorittene i det svenske landslaget før OL i vinter, men det kan være bra for meg å være en underdog, sier 32 år gamle Halfvarssion til Längd.se

For ett år siden, høsten 2020, var Calle Halfvarsson i bedre form en noensinne. Alt så veldig bra ut før VM-vinteren. Så gikk alt "åt skogen" som svenskene sier. Problemer med bihulene og en måneds penicillinkur rett før sesongen satte i gang. Calle forsøkte å komme tilbake, men kroppen svarte aldri ordentlig på treningen selv om han klarte å få en plass på det svenske laget til VM i Oberstdorf. Der måtte han dra hjem nesten før det hele hadde startet da han brøt den innledende skiatlonøvelsen.

- Det er noe som er galt med kroppen, jeg fikk hodepine underveis, sa Calle etter at han brøt.

I vår uttalte oppsummerte han perioden inn mot VM på denne måten:

- Det var tungt under konkurransene i Falun rett før VM. Jeg fikk ingen bekreftelse på at ting fungerte og det var mye usikkerhet. Samtidig mistet jeg ikke troenpå at det kunne løsne.

Etter den mislykkede sesongen ble det tidlig ferie og et langt treningsopphold.

Hvordan var det å komme tilbake i trening etter en sesong som ikke ble som du hadde tenkt deg?
- Jeg tok en lang rolig periode etter VM. Utover våren begynte jeg så smått og trene, det er litt tidligere enn jeg pleier. Det gikk ganske bra å komme ignag igjen, sier Halfvarsson.

Har sommertreningen gått bra?
- Helt ok, men litt rufsete iblant. Jeg har vært litt småsyk så det har blitt noen avbrekk innimellom, men stort sett har det gått bra.

- Jeg har ikke ligget på samme treningsmengder som i fjor for å være sikker på å ikke gå på noen smeller.

Har du holdt igjen på intensiteten på øktene også?
- Ja, det var litt mindre av det i begynnelsen av treningsperioden, men mer og mer nå i det siste.

Forventningene før rulleskikonkurransen i Trollhättan var ganske lave for Halfvarsson, men han ble likevel nummer 3 på 15 kilometersrennet. Han måtte senere bryte Alliansloppet på grunn av akutt smerte i den ene hånden.

Calle er tydelig på at han ikke vil stresse fram noen tidlig form dette treningsåret. Tanken er å forskyve formen og ikke være i toppform i sesongåpningen.

- Jeg skal være litt mer avventende og ikke ha det så travelt i år, forteller Halvfarsson.

En annen forklaring på den svake fjorårssesongen i følge Calle selv var at han trente for mye maksstyrke og bygget for mye musklatur. På dette området har det skjedd en forandring i år.

- Det har blitt veldig lite styrketrening så langt, bare litt mage/rygg trening.

Har du fortsatt noen muskler igjen?
- Ja, det håper jeg da, sier Calle og ler.

Hvordan ser du på OL i høyden?
- Det blir ganske spesielt, men jeg ser fram i mot det og ikke minst å komme inn i denne vinteren på en annen måte en i fjor.

Å prestere i høyden er vanskelig for noen utøvere, men for Halfvarsson er ikke det noe som skremmer.

- Høyden plerier ikke være noe problem for meg.

Apropo høyden så venter nå en tre uker lang samling med landslaget i Font Romeu i de franske alpene, på samme høyde som OL-konkurransene avgjøres på.

- Vi var jo der for to år siden. Det er et veldig bra sted å trene på, så det ser jeg virkelig fram i mot, sier Halfvarsson.

Før kommende vinter er det Jens Burman og William Pooromaa som er de heteste svenske distanseløperne. Det er kanskje en fordel for Calle som nå kan komme å overraske.

- Jeg vil ikke si at jeg er den beste i det svenske landslaget akkurat nå. Men det kan være bra for meg å komme litt bakfra. Både Willie og Jens viste bra form i vinter og henger jeg med dem vet jeg at jeg er blant de beste.

Hvordan var styrkeforholdet dere i mellom i Torsby tidligere i sommer?
- De var litt sterkere enn meg. Sånn er det. Jeg har ikke vært i noe bra form enda, men det er også planen. Ofte har jeg vært sterk på sommeren - men det  er bedre hvis jeg sparer det til vinteren denne gangen.

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Johannes Høsflot Klæbo og sprintlandslaget er på vei til sin andre høydesamling i disse dager. Her fra høydesamling i Lavaze tidligere i høst. Illustrasjonsfoto: NSF

Fallgruver og risikoer med høydeopphold

TEMA: På innsiden av en høydesamling

Helene Marie Fossesholm står over høydesamlingen i Italia. Foto: Madshus

Fossesholm står over landslagets høydesamling i Italia

Vil ikke risikere å spolere sesongoppkjøringen

Aleksandr Bolsjunov etter seieren i Tour de Ski i vinter. Nå spørs det hvordan OL-sesongen blir for den russiske skistjernen, som har slitt med helsa siden juni. Foto: Morten Sætha

Mer trøbbel for Bolsjunov

Ny operasjon for den russiske langrennsstjernen, har slitt med helsa siden juni.

Annonse