-->
Calle Halfvarsson i Toppidrettsveka 2017. Foto: Kristian Ulen/Toppidrettsveka.

Calle Halfvarsson i Toppidrettsveka 2017. Foto: Kristian Ulen/Toppidrettsveka.

Calle Halfvarsson til Alliansloppet med langløpslag i ryggen: – Tidligere har jeg i prinsippet klart meg selv

Halfvarsson var på seierspallen i Alliansloppet forrige år, foran årets utgave blir han enda skumlere.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Inför Sveriges skidfest Alliansloppsveckan kan Team Serneke presentera en förstärkning i världsklass i form av Calle Halfvarsson.

Calle bildar därmed duo med fjolårets suverän i Guide World Classic Tour och två på Alliansloppet, Anders Mölmen Höst.

Alliansloppet lockar varje år stora delar av världseliten och är en av sommarens absoluta höjdpunkter för många skidåkare där långloppsåkare blandas med världscupåkare.

Loppet brukar avgöras i en spurt där det blivit norsk seger de tre senaste åren. Detta är något Calle nu vill ändra på då han fick nöja sig med en tredje plats senast.

– Alliansloppet är utmanande på många sätt där det är stora fält och relativt flack bana vilket gör taktik och uppbackning extra viktigt.

– Tidigare har jag i princip klarat mig själv men känner nu att Team Serneke kan ge mig de förutsättningar som krävs för att kunna stå överst på prispallen denna gång, säger Calle Halfvarsson.

Team Serneke kommer traditionsenligt till start med hela sin trupp där bland annat nyförvärvet Magdalena Pajala gör debut på Alliansloppet.

– Det kommer som vanligt bli ett spännande race och det känns inspirerande att kunna ställa upp med vårt sannolikt bästa lag någonsin. Att Calle ansluter ger oss också större möjligheter att taktiskt manövrera oss genom loppet, säger teamchefen Martin Holmstrand.

Magnus Larsson från arrangörsstaben är entusiastisk och säger följande.

– Calle är en världsåkare när det stämmer som alla vet och har en enorm potential att vinna detta och med Team Sernekes samarbete så kommer det definitivt vara bäddat för blågula framgångar.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus