-->
Seierspallen i herrenes sprint i verdenscupen 2011. Fra venstre: Nikolay Morilov (2), Dario Cologna (1) og Anders Gløersen (3). Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Seierspallen i herrenes sprint i verdenscupen 2011. Fra venstre: Nikolay Morilov (2), Dario Cologna (1) og Anders Gløersen (3). Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Cologna viste Tour-form

Regjerende mester Dario Cologna viser gryende form før Tour de Ski. Sveitseren gikk til topps i sprintgeneralprøven i Slovenia søndag.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Seieren var Colognas første noensinne i sprint. Fire nordmenn i finalen ble stilt fullstendig i skyggen. Anders Gløersen ble bestemann på tredjeplass.

- Det later til at jeg har funnet formen helt til rett tid før Tour de Ski. Målet er å vinne der for tredje gang, og jeg ser fram til rennene starter. De siste forberedelsene skal jeg gjøre hjemme sammen med litt julefeiring, sa Dario Cologna etter triumfen.

Sveitseren ventes å bli Petter Northugs argeste rival i kampen om Tour-tittelen i et mesterskapsfritt år. Northug slo Cologna på 15-kilometeren dagen før, men valgte å stå over sprinten søndag.

Mens Cologna vant Tour de Ski i 2009 og i fjor, har Northug sanket annenplass de siste tre årene på rad.

Ingen norsk utøver har vunnet Tour de Ski før.

Hektet
Sveitseren fikk en flott start og lå i teten så å si hele veien søndag. To av nordmennene hektet i hverandre like etter start, og dermed var Erik Brandsdal ute av kampen om de beste plassene.

Han endte på sjetteplass til slutt.

Cologna og russeren Nikolaij Morilov spurtet om seieren i denne sprinten. Russeren presset Cologna lenge, men sveitseren var sterkeste på de siste meterne.

Den norske laginnsatsen var formidabel med fire mann i finalen, men Ola Vigen Hattestad måtte slippe i den siste bakken opp mot mål.

I form
Anders Gløersen, som var best av nordmennene på fjerdeplass på prologen, holdt lengst, men han var aldri med i kampen om seieren og endte på tredjeplass.

- Jeg har følt meg veldig fin de siste ukene, og dagsformen var også bra. Nå hadde jeg hellet med meg, og jeg er glad formen fortsatt er inne. Jeg fokuserer maksimalt på verdenscupen i sprint og håper å få gå flest mulige renn. Dagens innsats var et stort steg i riktig retning, mente Gløersen.

Pål Golberg ble nummer fire i den siste konkurransen før Tour de Ski, som starter 29. desember.

---

Resultater - Verdenscup
Menn - Sprint fri teknikk - Finale
Rogla, Slovenia - 18. desember 2011


1. Dario Cologna, Sveits 2:27,7
2. Nikolay Morilov, Russland +0,3
3. Anders Gløersen, Norge +1,3
4. Pål Golberg, Norge +5,6
5. Ola Vigen Hattestad, Norge +11,5
6. Eirik Brandsdal, Norge +23,6

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus