-->
Marit Bjørgen ute på trening med Team Ragde Eiendom. Foto: Børre E. Helgerud.

Marit Bjørgen ute på trening med Team Ragde Eiendom. Foto: Børre E. Helgerud.

COMEBACK: Marit Bjørgen tilbake i løypene: – Jeg håper jeg kan motivere flere damer til å bli med på lange skirenn

Marit Bjørgen la skiene på hylla etter 2017/18-sesongen. Nå varsler skidronningen at hun finner frem konkurranseskiene igjen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Marit Bjørgen la skiene på hylla etter 2017/18-sesongen. Nå varsler skidronningen at hun finner frem konkurranseskiene igjen.

Bjørgen rundet av en eventyrlig karriere i 2018 etter å ha gått inn til sitt 25. NM-gull under NM del 2 i Alta.

Merittlisten er enorm med 8 OL-gull, 18 VM-gull og 114 verdenscup-seiere. Til vinteren er Bjørgen tilbake på startstreken hvor hun blir en del av Team Ragde Eiendom som ledes av brødrene Anders og Jørgen Aukland med Magnar Dalen som sportssjef.

Bjørgen understreker at det ikke blir et fullverdig comeback med satsning på VM og OL, men en spisset satsning inn mot Vasaloppet.

– Jeg har sett mye langløp på TV og skal ikke legge skjul på at jeg savner å konkurrere. Nå har jeg lyst til å se hva jeg kan få til gjennom å øke treningsdosene litt gjennom høsten og vinteren.

I 2006 vant Bjørgen verdenscuputgaven av Vasaloppet som gikk over 45 kilometer. Den gangen vant hun med festesmurning, men siden da har det skjedd en enorm utvikling i staking.    

– Det som trigger meg med Vasaloppet er lengden og at det er verdens største skirenn. Jeg blir også inspirert av damene som staker. Det var utenkelig for få år siden.

I de siste årene har renn som Vasaloppet og Birken sett en økning i antall kvinnelige deltakere, men det er fortsatt menn som dominerer.

– Jeg håper jeg kan motivere flere damer til å bli med på lange skirenn. Det er et glimrende treningsmål som du kan jobbe mot gjennom hele sommeren og høsten, sier Bjørgen. 

Anders Aukland er henrykt over signeringen av Bjørgen som må sies å være et scoop for laget han selv driver sammen med broren Jørgen.

– Det er utrolig kult at Marit velger å gjøre en slik satsning. Det kommer til å gi langløp og Vasaloppet spesielt et stort løft. At hun velger å gjøre det sammen med oss gir både meg og de andre løperne på laget en enorm boost inn mot en ny sesong.

Aukland tror Bjørgen har potensiale til å hevde seg.

– Jeg kjenner Marit og vet at hun ikke gjør noe halvhjertet. Jeg blir ikke overrasket om hun er med teten helt inn i Moraparken.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus