-->

Ødegård vurderer å gå langløp

Unni Ødegård har gått flere gode renn i det siste uten at det har ført til noen verdenscupstart med unntak av på Beitostølen. Nå vurderer hun å starte i noen renn i Marathon-cupen etter jul for å komme seg ut av landet.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Først gikk hun inn til andre plass i BUL-sprinten, men var ikke blant de som fikk gå 15 kilometer skøyting i Toblach. Skiforbundet valgte og ikke fylle kvoten på kvinnesiden. Begrunnelsen var at de nest beste hadde bedre av å gå Skandinavisk Cup enn å komme langt ned på lista i verdenscupen. Ødegård ble tatt ut til Skandinavisk Cup og gikk inn til en imponerende andre plass på duathlon i Östersund lørdag. Det holdt ikke til en plass på verdenscuplaget i Ramsau til helgen. Skiforbundet har tatt ut syv jenter og vurderer å ta ut ei til etter sprinten i Val di Fiemme.

- Jeg hadde ikke hørt noe om at Skandinavisk Cup ble regnet som uttak til Ramsau. Det er litt merkelig at de ikke ser på dette når vi gikk duathlon her og det er duathlon også i Ramsau, sier Ødegård til Langrenn.com søndag kveld. Da visste hun ikke noe om uttaket til Ramsau, men trodde ikke hun fikk gå. Det hadde hun rett i.

- Etter jul vurderer jeg å gå noen av rennene i FIS Marathon-Cup hvis jeg ikke kommer meg ut på andre måter, sier Ødegård som synes det er bedre jo lengre distansene er.

En annen måte hun kan få gå verdenscup på er å fortsette å gå fort i Skandinavisk Cup. De tre beste sammenlagt får klarsignal for verdenscupen i mars. Hun er veldig fornøyd med helgens andre plass, i tillegg til at hun gikk videre fra prologen i sprinten. Fortsetter hun på den måten er verdenscupplass innen rekkevidde.

Ødegård er ikke uenig i argumentene til skiforbundet om at løperne har gått av å kjempe i toppen i Skandinavisk Cup.

- Det er på en måte bedre for selvtilliten å prestere bra i Skandinavisk. Men hvor bra må vi gå?, spør Ødegård som roser det norske opplegget i Östersund.

Nå blir det norgescup på Lillehammer på Ødegård til helgen. Der satser hun på å gå fort på ski igjen.

- Jeg kan ikke senke kravene noe etter denne helgen og håper på å gå like bra på Lillehammer, sier Ødegård.

Molde-jenta har hatt en positiv formutvikling etter åpningen på Beitostølen.

- Jeg har gått mer på ski. I starten presset jeg uten at jeg klarte å bli skikkelig sliten. Jeg går uten tvil fortere nå, mener Ødegård.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut