skofterud

Ønsker nye kuldegrenser velkommen

FIS har kommet med forslag om å heve kuldegrensene til -15 på lange løp og -18 på korte løp. Det blir tatt godt i mot av Vibeke Skofterud og Jens Arne Svartedal.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Jens Arne Svartedal håper de nye kuldegrensene blir vedtatt. Vibeke Skofterud håper de nye kuldegrensene blir vedtatt.

 

Etter sist helgs løp i Gällivare hvor det var ekstremt kaldt krevde flere løpere at dagens grenser på -20 og -18 måtte senkes.

Nå har FIS kommet med et forslag om at grensene skal være 18 kuldegrader for de korte distansene og 15 for de lange.

Da er det effektive temperaturer målt på løypas kaldeste punkt som skal være avgjørende.

- Det betyr at vi har absolutte grenser som arrangørene ikke skal ha muligheter til å endre eller tolke, sier Inggard Lereim i FIS' medisinske komité til NRK.

Nyheten blir tatt godt i mot i det norske langrennsmiljøet.

- Det må til. Sånn som det var i helga var det ikke noen tvil om at det var kaldere en 20 minus. Det er pussig at man alltid klarer å tyne temperaturen rett under grensa. Jeg tror alle skiløperne vil være glad om det kommer en slik grense, sier Vibeke Skofterud, og får støtte av Jens Arne Svartedal.

- Jeg er spent på om de klarer å lage regler av det. Det har alltid vært tatt kommersielle hensyn, og det er ingen enkel sak. Jeg syntes at det er på tide at det kommer grenser selv om at de kommer sent. Men bedre sent en aldri, sier Svartedal, som selv fikk problemer etter NM i Bardufoss sist vinter, hvor det også var temperaturer rundt tjue minusgrader.

- Jeg fikk en smell som sikkert kommer av at jeg har gått løp i flere år i kulda. NM var typisk uforsvarlige renn, sier han.

For Vibeke Skofteruds del fikk hun virkelig respekt for kulda etter sist helgs verdenscupåpning.

- Det har alltid gått greit før, men i helga fikk jeg virkelig smaken på hvor kaldt tjue minusgrader er, og jeg har fått skikkelig respekt for kulda etter det, sier Skofterud.

Jens Arne Svartedal mener grensene FIS nå har foreslått høres fornuftige ut.

- Vi driver en utendørs vinteridrett. 15-18 minusgrader må vi akseptere i noen få renn. Det som er viktig er å unngå de ekstreme rennene. Jeg håper forslaget blir vedtatt, og ønsker det velkommen. Jeg tror mange langrennsløpere vil være glade for det, sier Svartedal.

** Frode Estil er blitt syk og stiller ikke på startstreken i Kuusamo i helga.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut