Resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
djupvik_portrett_270x147

Bruker broder’n i treningen

Roger Aa Djupvik støtter seg på landslagstrener og bror Morten Aa Djupvik i treningsarbeidet. Det, sammen med satsingen i Team Manpower, har gitt en kanonåpning på sesongen.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Det er ikke noe hokus pokus som er gjort foran denne sesongen. Jeg har gjort et bra treningsarbeid gjennom hele sesongen, det betaler seg nå, mener Roger Aa Djupvik.

 

Med 12. og 8. plass på Beitostølen, og seier i Natrudstilrennet sist helg, så har Hyen-løperen for alvor vist at han vil være med å spise kirsebær med de store gutta, for å bruke en gammel klisjé.

 

Støtter seg på broder Morten

Roger Aa Djupvik er bror av landslagstrener Morten Aa Djupvik, og landslagstreneren vet å hjelpe broren i treningsarbeidet.

 

- Han er en viktig støttespiller for meg. Jeg bruker han så ofte jeg kan. Vi prater mye trening, sier yngstemann Djupvik.

 

Storebror tror også samarbeidet er bra for yngstemann.

 

- Jeg prøver å komme med noen råd og vink. Ofte setter han opp treningsplanene, også gir vi de igjennom og justerer, forklarer Morten.

 

Han har fulgt lillebroren i langrennsporet siden 15-årsalderen og er ikke overrasket over at han nå oppnår resultater.

 

- Dette er et resultat av trening gjennom flere år. Han var også en god juniorløper. Også har han hatt et godt apparat rundt seg gjennom Team Manpower, sier Morten Aa Djupvik.

 

Tørr ikke å tenke VM

Sesongens store mål for Djupvik junior er å få gå verdenscup. I fjor gikk han Vasaloppet, som da hadde verdenscupstatus, men i år har han satt seg som mål å gå et ”skikkelig” verdenscuprenn. Djupvik har til sammen fire verdenscupstarter.

 

Og mulighetene kan være store hvis han fortsetter på det han har begynt.

 

- Jeg merker jo at jeg begynner å nærme meg verdenscupstandard. Og det kommer til å betale seg utover sesongen, tror Djupvik junior.

 

- VM da?

 

- Nei, det har jeg ikke ofret en eneste tanke, sier 25-åringen.

 

Til helga er det BUL-sprinten.

 

- Jeg akter å gjøre mye av det samme som jeg har gjort i de tre siste løpene. Så får vi håper at det holder til en god plassering i helga også, sier Djupvik.

Djupvik har også latt seg imponere av teamkompis i Manpower, Øystein Pettersen.

 

- Det er klart det inspirerer oss andre i teamet. Vi ønsker jo å komme dit han er og jobber for det hver dag.

 

- Han viser oss at det er mulig, selv om vi står utenfor landslag.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut