northug_tryne_270x149[1]

Mannefallet i München

Nordmennen falt fra alt som var av topp-plasseringer i München - og de kan ikke skylde på andre enn seg selv - for Northug felte Pettersen i A-finalen.
Tips en venn  Skriv ut

Hele veien til A-finalen, så karret Petter Northug seg videre. Fra prologen kom han videre som nummer 29, og nest siste mann. Fra kvarfinalen kom han videre på tid, mens han i semifinalen kom videre etter at Peter Larsson ble disket.

Øystein Pettersen var sterk hele veien og gikk enkelt videre til A-finalen, men ble altså felt av Petter Northug i finalen. For det var allerede i første sving at det gikk galt for nordmennene. Northug prøvde å kjempe seg fram i feltet, men falt.

I fallet tok han også med seg svenske Tobias Fredriksson og Øystein Pettersen. Begge nordmennen brakk staver og ski i den voldsomme krasjen. Øystein Pettersen stupte over Northug som da lå i snøen. Verken Pettersen eller Fredriksson hadde sjans til å styre unna den liggende Petter Northug.

Northug ble nummer 5. i finalen og tok med seg 26 sekunder, mens Pettersen ble nummer 6 og fikk med seg 25 sekunder. Uansett - uhyre verdifulle bonussekunder for de to nordmennene som har forhåpninger i sammendraget.

To andre som gjorde det sterkt var Tor Arne Hetland og Simen Østensen. Disse gikk B-finale, fordi begge falt i semifinalen.

Først gikk Hetland på hodet i en sving tidlig, og var aldri i nærheten. Da var Simen Østensen langt framme og kjempet om en A-finale, men i siste sving skulle nykommeren kjempeseg fram og falt på det skarpe føre på Olympiastadion i München. Østensen vant B-finalen foran Hetland. Og de fikk dermed med seg hennholdsvis 24 og 23 bonussekunder - som blir verdifulle når sammendraget skal gjøres opp.

SE KOMPLETT RESULTATLISTE HER

langrenn.com følger Tour de Ski!


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut