Foto: Kjell Erik Kristiansen

Foto: Kjell Erik Kristiansen

Endelig Vibekes tur…?

For første gang går hun ut sist. Men hun håper å være først for første gang.
Vibeke W. Skofterud jager stadig sin første verdenscupseier etter fire andreplasser – den siste på Beitostølen for bare et par uker sider.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
I Davos slipper hun Marit Bjørgen, som allerede har forlatt den sveitsiske alpebyen for å bli bra fra sin sykdom til neste helgs verdenscup i russiske Rybinsk.

- Det er synd, jeg hadde virkelig ønsket å se Marit på startlinja her i Davos, sier Vibeke, som nå ved siden av Therese Johaug kanskje er det største norske håpet på 10 kilometer klassisk når heller ikke Astrid U. Jacobsen kommer til start.

Ikke klok på seg selv
- Det er ei knalltøff løype her, for meg er utfordringen å åpne kontrollert. Men de to siste rennene på Beitostølen og i Kuusamo har gitt meg en god følelse, sier Slitu-løperen, som er sikker på at hun hadde vært på pallen i Kuusamo hvis sporene hadde vært bedre og hun hadde kunnet bruke teknikken sin bedre.

- Selv er jeg overrasket over resultatet i Kuusamo, og jeg blir aldri riktig klok på meg selv, sier 27-åringen, som lover full innsats i lørdagens Davos-renn.

- Ja, jeg kan i hvert fall love at jeg ikke skal stå oppreist etter at jeg har gått over målstreken. Og med bra teknikk kommer jeg langt, men det er ei skikkelig jobbeløype, som krever at man gjør det beste av hver eneste meter.

Vibeke har forskjellige erfaringer fra den 1.500 meters høyden som Davos ligger på. Beste plasseringen her var i OL-sesongen 2002, da sluttet Østfold-jenta på en 8.plass på 10 kilometer klassisk – samme distanse nå.
Ifjor var Vibeke nummer 19 i fristil her, og det har gått litt opp og ned i Davos.

- Jeg tror både Kuitunen, Saarinen, Majdic og Kowalzcyk blir farlige – og Skofterud selvfølgelig, sier hun og følger opp med et av sine mange skratt.

Går alle WC- renn
For Vibeke Skofterud er det ikke noe tema å hoppe over noen renn i verdenscupen i vinter. Hun går både i Rybinsk, i Tour de Ski og i Canada i januar.

- Ja, jeg har trent for dette siden den 1.april, så da får det heller stå sitt kast at jeg er lite hjemme mellom slagenen.

Fra Davos drar hun derimot hjem et par dager før charterflyet går til Rybinsk og neste helgs renn.

- Jeg behøver å bytte miljø innimellom, og derfor er det viktig for meg å komme hjem etter Davos.

Kanskje med den første verdenscupseieren i bagasjen…??


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut