-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Odd-Bjørn er ”back in business”

DAVOS.- Jeg greide ikke å henge med Lukas Bauer i motbakkene, men jeg tok ham igjen på bedre glid i utforbakkene ned mot stadion.
Det redde antagelig andreplassen for Odd-Bjørn Hjelmeset i det spennende 15-kilometersrennet i Davos.
Verdensmesteren på femmila er ”back in business”.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Jeg er fornøyd med mitt løp, sa Odd-Bjørn direkte etter målgang.
- Om det rekker til første, andre eller tredjeplass har jeg ingen aning om.

Og det var ikke så lett å si. For i dette rennet vekslet det friskt. Men Odd-Bjørn medgav at han hadde god hjelp av å gå sammen med Bauer store deler av løypa. Tsjekkeren startet akkurat da Odd-Bjørn passerte etter den første 5-kilometersrunden.
- Han er fryktelig sterk i motbakkene, men han hadde dårlige ski utfor.
Og kanskje ble også mannen i den gule trøya litt for ivrig etter forrige helgs utklassningsseier i Kuusamo. Han hadde en klar ledelse (8 sekunder) etter den første runden, men falt begynte siden å tape.

Odd-Bjørn kunne henge med på sin sisterunde og det gjorde at han hang med i toppen. Han ledet etter to runder takket være Bauers sterke åpningstempo, men på slutten nærmet Sami Jauhojärvi seg. Han var bare 2,5 sekunder bak norrmannen i mål.

Ingen kunne dog svare på Axel Teichmanns sluttforsering, som vi kjenner vel fra før. Vi behøver ikke å gå lenger tilbake enn til Beitostølen for å friske opp minnene.
Tyskeren lå hele 12,5 sekunder etter Odd-Bjørn med 5 kilometer igjen, et forsprang som han spiste opp på mindre enn 2 (!) kilometer ut på sisterunden. I mål var han 8,8 sekunder foran.

- Det ser bra ut, jeg er i rute foran Tour de Ski, som er mitt store mål for sesongen, mente forrige sesongs verdensmester i jaktstart.

Lukas Bauer falt ikke bare tilbake til en 4.plass, men han mistet også verdenscupledelsen til Teichmann.
Den som åpnet aller hardest var dog Eldar Rønning, som ledet ved første passering.

- Det var nok i hardeste laget, jeg måtte betale for det på slutten, mente trønderen etter sin 5.plass.
Nordmennene var jevne og bra, som de nesten alltid er i klassisk. Tor Arne Hetland delte 6.plassen med forrige sesongs verdenscupvinner Tobias Angerer. De var begge 1 tiendedels sekund foran Simen Østensen, som selvfølgelig ergrer seg over den minimale avstanden opp til de to.

Jens Arne Svartedal gikk det meste av løpet sammen med Østensen, som var en runde foran. Det gav sprintverdensmesteren en 9.plass, 2,2 sekunder etter Simen. Så med fem nordmenn blant de ni beste var det ingen tvil om hvilken nasjon som var den dominerende – selv om seieren gikk til Tyskland…
Av de øvrige nordmennene delte Tord Asle Gjerdalen 24.plassen med italieneren Valerio Checchi, mens Martin Johnsrud Sundby også fikk World Cup-poeng for sin 28.plass.

Eneste nordmann utenfor poengplass var Øystein Pettersen. ”Pølsa”, som her går under sitt tyske navn ”Bratwurst”, endte på en 48.plass, slått med to minutter og 14 sekunder av Axel Teichmann.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut