-->
Foto: Kjell Erik Kristiansen

Foto: Kjell Erik Kristiansen

Ingen forskjell med Northug…

- Idag hadde det ikke vært noen forskjell om vi hade hatt Petter Northug jr på siste etappe. I slike oppgjør er det ofte tilfeldigheter som avgjør. Det sier den norska landslagstrener Morten Aa Djupvik etter at Norge måtte gi tapt for både Tsjekkia, Italia og Sverige i herrestafetten i Davos.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Det er klart vi ikke er fornøyde med å havne utenfor pallen i en herrestafett som dette. Men vi har to jevne lag og hadde ikke helt dagen, sier Morten.

Han tenker blant annet på Tor Arne Hetlands stavbrekk på den siste runden av siste etappe.

-Det var et rent uhell, men Tor Arne hektet sammen med en annen løper senere også og tapte noen meter.

Hetland, som avgjorde stafetten på Beitostølen, kunne aldri riktig kjempe med Martin Koukal og Cristian Zorzi, som begge fikk et forsprang inn i stadion. Heller ikke det norske andrelagets Tord Asle Gjerdalen nådde opp i kampen om en pallplassering.

- Det er helt vilt med ti lag som kjemper om posisjoner. Det var mye enklere på Beitostølen med bare 3-4 lag. Nå må du ha både flaks og dyktighet for å lykkes, det er en krig hele veien. Jeg så ikke Zorzi før han kjørte rett over skiene mine på vei inn til stadion, sier Tord Asle.

Nordmennene var ikke alene om å mislykkes i den avsluttende posisjonskampen. Både Tobias Angerer for Tyskland og Alexander Legkov for Russland kom på etterkjelken. En del tenkte på Petter Northug og VM i Sapporo under denne avslutningen.

- Men det hade ikke gjort noen forskjell idag. I den formen Petter er nå, så tror jeg ikke vi hade vunnet likevel. På grunn av sykdommen fikk også Petter tredjeetappen, som ikke er like avgjørende.

Northug gikk ut først, men stoppet helt opp og på kjent ”Northug-manér” slapp han flere løpere forbi seg.

- Det var avgjort at vi ikke skulle dra, men at han stoppet helt opp var ikke noe vi hade planlagt på forhånd, sier Morten Aa Djupvik til langrenn.com.

Og da Norge misset pallen med begge sine lag var det en dålig trøst at man ledet dobbelt etter de to klassiske etappene…

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut